Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Εκτεθειμένοι και πάλι δικαιοσύνη - αστυνομία για χάρη του Φουρθιώτη


 

Δεν μαζεύετε ο Μένιος Φουρθιώτης και δεν βάζει μυαλό!!!!

Όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης γυρνώντας στο σπίτι του μετά την Βουλή, βρήκε ειδοποιητήριο σύμφωνα με το οποίο καλείται την Παρασκευη 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για να δώσει για να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Η κλήση αυτή του Παύλου Πολάκη γίνεται στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα λόγω της μήνυσης που κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» για αναρτήσεις του στο διαδίκτυο από το Μάρτιο του 2021.

Όπως φαίνεται ο Μένιος Φουρθιώτης, υπόδικος για κακουργήματα και πρόσφατα αποφυλακισμένος μέχρι την δίκη, δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει να χρησιμοποιεί δικαιοσύνη και αστυνομία.

Ο Παύλος Πολάκης και δικαιολογημένα σε μια οργισμένη ανάρτησή του για το ζήτημα αυτό αφού κάνει λόγο για απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας καταλήγει ότι πρώτον δεν θα πάει να δώσει καταθέσει την Παρασκευή, δεύτερον θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του εισαγγελέα που διέταξε και των υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε κατάθεση και τρίτον την αποστολή της εναντίον του μήνυσης από τον Φουρθιώτη στη Βουλή.

«Θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και ένα του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου επειδή έβγαλα στη φορά τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιωτης!!!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μετά τον δικαιολογημένο  σάλο και την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αντισυνταγματική η κλήση βουλευτή στην Ασφάλεια για τέτοια αδικήματα χωρίς προηγουμένως να έχει αρθεί η ασυλία του η Εισαγγελία Πρωτοδικών εκτεθειμένη για χάρη του Μένιου Φουρθιώτη εξέδωσε ανακοίνωση που αποδίδει την κλήση Πολάκη σε προφανή παραδρομή.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής :

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλησεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

»Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

»Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλουμενο βουλευτή. Τουτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλης και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την οποία ο κ. Τασούλας ενημέρωσε την κα Γεροβασίλη ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Παύλου Πολάκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, τού γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου