Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τουρκία όπως βόρεια Κορέα - Συνέλαβαν ζευγάρι γιατί «τόλμησε» να φωτογραφήσει το «παλάτι» του Ερντογάν

 


Καταστάσεις στην Τουρκία που θα ζήλευε και το καθεστώς του Κίμ Γιονγκ Ούν, με ένα ζευγάρι Ισραηλινών και ένα Τούρκο υπήκοο να συλλαμβάνονται με την κατηγορία της κατασκοπείας, γιατί φωτογράφισαν το «παλάτι» του σουλτάνου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ διέψευσε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι το ζευγάρι «δεν εργάζεται για καμία ισραηλινή υπηρεσία».

Οι αρχές της Τουρκίες προχώρησαν στη σύλληψη του ζεύγους και του Τούρκου, όταν υπάλληλος στον πύργο Τσαμλίκα της Κωνσταντινούπολης ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι των Ισραηλινών και ο Τούρκος πολίτης έβγαζαν φωτογραφίες του σπιτιού του Ερντογάν και τις έδειχναν ο ένας στον άλλο, σύμφωνα το Anadolu.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ επικοινώνησε με τις οικογένειες των συλληφθέντων, ενώ εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου