Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Λύθηκε το θέμα με τις 444 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ


 

Ύστερα από στοχευμένες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και συνεργασία των υπηρεσιών του ΝΑΤ και του ΕΦΚΑ  διευθετήθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα που εμποδίζουν για χρόνια την έκδοση 444 συντάξεων χηρείας θανόντων ναυτικών και έτσι οι συντάξεις αυτές θα καταβληθούν σταδιακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Παράλληλα, έχει επιτευχθεί σημαντική επιτάχυνση στο ρυθμό απονομής συντάξεων και εφάπαξ των ναυτικών.  Επισημαίνεται σχετικά ότι:

Το 2017 οι εκκρεμείς συντάξεις προς απονομή ήταν 4.500 και σήμερα έχουν μειωθεί κατά 56%, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η μείωση να ξεπεράσει το 75%.

Τους τελευταίους μήνες η μέση μηνιαία ωρίμανση από το ΝΑΤ είναι 410 συνταξιοδοτικές υποθέσεις τον μήνα ενώ την προηγούμενη τριετία δεν ξεπερνούσαν τις 190. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει πλέον στους ασφαλισμένους ναυτικούς να λαμβάνουν την σύνταξη τους μέσα σε λίγους μήνες σε σχέση με τα 3 και 4 χρόνια που απαιτούνταν μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κατά 70% του ρυθμού απονομής των εφάπαξ του ΝΑΤ σε σχέση με ένα χρόνο πριν και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει αποδοθεί το σύνολο των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου