Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ήρθε και το δεύτερο RAFALE

 



Το δεύτερο Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε τη γαλανόλευκη στα φτερά, την ώρα που οι πιλότοι και μηχανικοί μας συνεχίζουν τη σκληρή εκπαίδευση στη Γαλλία - Σε λιγότερο από 100 μέρες θα προσγειωθούν στην Τανάγρα - Πολλαπλασιαστής ισχύος το νέο μαχητικό. 

Tο πρόγραμμα απόκτησης των πανίσχυρων αεροσκαφών Rafale να προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ένα ακόμα διθέσιο Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας περνάει στα χέρια της HAF φέροντας τον συριακό αριθμό #402#. Όπως με το πρώτο Rafale έτσι και με το δεύτερο, η παράδοση έλαβε χώρα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της Dassault Aviation στο Istres της Γαλλίας, με ελληνική επιτροπή να περνά από εξονυχιστικό έλεγχο κάθε σημείο, κάθε υλικό, κάθε σύστημα και λειτουργία του δεύτερου Rafale F3R με το εθνόσημο στα φτερά.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τα 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Η Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας παραδίδει στη Dassault Aviation τα μεταχειρισμένα Rafale που έχουν επιλεγεί να δοθούν στην Ελλάδα και εν συνεχεία εκείνη εκτελεί εργασίες που τα φέρνουν στο επίπεδο F3R.

Η αγορά των Rafale από τη Χώρα μας να έχει προκαλέσει οργή στο καθεστώς Ερντογάν, που βλέπει ένα μαχητικό αεροπορικής υπεροχής να πέφτει στα χέρια των Ελλήνων, των καλύτερων πιλότων του ΝΑΤΟ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου