Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Σημαντική πρόοδος στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης


 

 Ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος σημαντικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και προφανώς για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδος δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Η Κυβέρνηση όπως σημείωσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στην ποιότητα της ζωής των πολιτών, συμπληρώνοντας ότι έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο σε όλα τα έργα τα οποία πριν από ένα χρόνο είχαμε ανακοινώσει. Ανάμεσα στα άλλα:

Μετρό: το σημαντικότερο έργο της Θεσσαλονίκης προχωρά και ο σταθμός της Βενιζέλου θα παραδοθεί με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα να έχουν επιστρέψει με απόλυτη επιστημονική και αρχαιολογική συνέπεια στη θέση τους.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρούν με ταχύτητα τα έργα βελτίωσης, στην 6η προβλήτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2024.

Η σύμβαση για τη διασύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία υπεγράφη στα τέλη Ιουνίου του 2021. Και βέβαια και η σιδηροδρομική σύνδεση έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ.

Το σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προχωρά και αυτό εντός του προγράμματος. Ολοκληρώθηκε ήδη ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και στόχος είναι οι εργασίες ανάπλασης να ξεκινήσουν εντός του 2023.

Εγκρίθηκε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες,. Και η σύμβαση για το ανάδοχο είναι στο ελεγκτικό συνέδριο για το προσυμβατικό έλεγχο.

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», που αποτελεί μέρος μιας πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης εκσυγχρονισμού 14 περιφερειακών αεροδρομίων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου