Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν οι ψηφοφόροι λένε του Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις "Τελείωσες" και αυτός δεν καταλαβαίνει

 


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύτηκε χθες, ο δείκτης συμπάθειας στο πρόσωπο του Μητσοτάκη είχε μια φυσιολογική πτώση. Φυσιολογικό με τόσα που έχουν συμβεί, και παράλληλα είναι ένα καμπανάκι που ο Μητσοτάκης το ακούει, αντίθετα από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει την ίδια τακτική.

Ο Μητσοτάκης παρά τις αντιξοότητες συγκεντρώνει τη συμπάθεια του 44% του λαού, ενώ ο Τσίπρας υπολείπεται αυτού κατά 10 μονάδες, καθηλωμένος στο 34%, απαξιωμένος και χωρίς καμία επιρροή δεν μπορεί να κερδίσει απο την μικρή φθορά του πρωθυπουργού.

Με τα ποσοστά που δίνουν στον Τσίπρα οι ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις, του λένε καθαρά ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ, πάμε για άλλον αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός κάνει πώς δεν ακούει.

Όταν βλέπεις την δικαιολογημένη μικρή φθορά του πρωθυπουργού και το διάγραμμα συμπάθειας στο πρόσωπό του Τσίπρα είναι ασάλευτο χωρίς να κερδίζει τίποτα, τι άλλο πρέπει να δούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίζουν τις ετοιμασίες για διαδοχή;

Εν μέσω των προβλημάτων που ταλανίζουν την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει μάλιστα και μία μονάδα από τον Απρίλιο του 2020 που σημαίνει ότι απαξιώνεται συνέχεια.

Ο Τσίπρας είναι πολιτικά τελειωμένος, βγαίνει δίνει συνεντεύξεις λέγοντας ψέματα, με λόγια που προσπαθεί να παραπλανήσει όσους έχουν μείνει για να τον ακούν, δίνει και πάλι υποσχέσεις που δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσει, και αδυνατεί να προσελκύσει θετικές γνώμες γιατί ξέρουν όλοι ότι είναι ψεύτης και πολιτικός απατεώνας.

Πριν μιλήσει ο Τσίπρας θα ήταν καλό εάν είχε το μυαλό και την εξυπνάδα, να ρωτήσει τον κόσμο, τα μέτρα της κυβέρνησης που υπόσχομαι ότι θα καταργήσω για να σας παραπλανήσω, θέλετε να καταργηθούν; Γιατί κανένας δεν θέλει να καταργηθεί κάτι που βλέπει ότι η χώρα του, η τσέπη του, η οικογένεια του πάει καλά, ειδικά όταν έχει ζήσει το καθεστώς Τσίπρα και το πώς πήγε να ρίξει όλη την χώρα και τους πολίτες στα βράχια.

Έχουν χάσει όλοι την εμπιστοσύνη τους στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη εκείνων των κοινωνικών τμημάτων που στοχεύουν να προσελκύσουν, κανένας δεν τους πιστεύει, κανένας δεν τους ακούει.

Η εμπιστοσύνη του πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακτηθεί μόνο εάν ξεκαθαρίσουν εσωκομματικά, με τον Αλέξη Τσίπρα και όσους αυλικούς τον περιτριγυρίζουν και τον καθοδηγούν λάθος κάνοντας κακό στο κόμμα. Και επειδή δεν έχουν πολύ χρόνο μέχρι τις εκλογές, και το ΚΙΝΑΛ θα αλλάξει αρχηγό, πρέπει να αποφασίζουν άμεσα να αλλάξουν αρχηγό και αφήγημα. 

Είναι τραγικό να βλέπεις έναν απαξιωμένο πολιτικό, να λέει ότι θα κερδίσει τις εκλογές χωρίς να έχει ένα σημάδι.


ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου