Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Στο παρά πέντε εμβολιάστηκε το 50% των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην Αθήνα



Τέλος χρόνου για τους 15.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στο πόστο τους στα νοσοκομεία, καθώς μπαίνουν σε αναστολή και καλούνται να επιστρέψουν και τον μισθό Σεπτεμβρίου που τους έχει καταβληθεί.

Από σήμερα όσοι δεν έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα επιστρέψουν τον μισθό του δεκαπενθημέρου, ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως όταν επιστρέψουν θα παραμείνουν στην ίδια θέση.

Οι εκτιμήσεις λένε πως οκτώ με δέκα χιλιάδες θα βγουν τελικά σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και της ΠΟΕΔΗΝ.

Όσον αφορά την Αττική, 3.900 ήταν οι καταγεγραμμένοι ανεμβολίαστοι στην 1η ΥΠΕ, με τους μισούς να εμβολιάζονται την τελευταία στιγμή, ακόμα και την Τρίτη 31 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το Mega. 

Παράλληλα, έγιναν 640 αιτήσεις για εξαίρεση από τον εμβολιασμό, ωστόσο τα ιατρικά συμβούλια απέρριψαν το 85% εξ αυτών.

Όσοι έκαναν το εμβόλιο την Τρίτη ή ακόμα και σήμερα την Τετάρτη, θα μπορούν να επιστρέψουν στο πόστο τους 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά των γιατρών που έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό είναι υψηλά και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες εκτιμώνται κοντά στο 91% στο δημόσιο τομέα, είναι όμως χαμηλότερα στο νοσηλευτικό προσωπικό (περίπου στο 80%), όπως και στο διοικητικό προσωπικό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου