Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Σχέδιο Τραμπ για Αφγανιστάν: Θα το άφηνα σε αποκαΐδια – Έπρεπε να το αφήσουμε να σαπίσει

 



Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πολλά να πει στο δίκτυο Fox για τον τρόπο με τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν χειρίστηκε λανθασμένα την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν - αλλά, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσει τι θα έπραττε διαφορετικά ο ίδιος, το εναλλακτικό σχέδιο του Τραμπ περιορίστηκε στο ότι θα άφηνε πίσω του αποκαΐδια στο Αφγανιστάν. 

Το επίπεδο ανικανότητας σε αυτήν την αποχώρηση είναι πολύ μεγαλύτερο από το επίπεδο ανικανότητας στα νότια σύνορα (των ΗΠΑ), είπε ο Τραμπ. Όπως ανέφερε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ίδιος θα άφηνε το Αφγανιστάν σε αποκαΐδια πριν το αφήσει πίσω του για πάντα. 

Εμφανίστηκε στο Fox Business την Τρίτη σχολιάζοντας ότι «είναι κάτι που είναι μάλλον απίστευτο… Αυτοί (οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι ελέγχουν τον Μπάιντεν) κάνουν φρικτά πράγματα, μοχθηρά πράγματα. Εξαπατούν, κλέβουν, ψεύδονται. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν μια απλή αποχώρηση από μια χώρα στην οποία δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει ποτέ... Θα έπρεπε να την χτυπήσουμε πριν από χρόνια, να την χτυπήσουμε πολύ δυνατά και μετά να την αφήσουμε να σαπίσει». 

«Ο (Μπάιντεν) τους έδωσε (Ταλιμπάν) μια χώρα σε ασημένια πιατέλα», είπε ο Τραμπ. «Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει να προσπαθεί, συγχωρέστε μου τη γλώσσα, να πει μ…ες στους πάντες για να πιστέψουν ότι αυτό που έκανε ήταν καλό. Θα έπρεπε να έχουμε αποχωρήσει, αλλά θα έπρεπε να έχουμε αποχωρήσει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, με μεγάλη αξιοπρέπεια. Θα ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς».

Και πάλι, δεν διευκρίνισε ποιος «εντελώς διαφορετικός τρόπος» θα είχε ως αποτέλεσμα τη «μεγάλη νίκη» στο Αφγανιστάν παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκαν λεπτομέρειες.

 


Πηγή: dailybeast.com

skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου