Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Το 16,2% ανάπτυξη δημιούργησε πανικό και εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ

 



Δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η οικονομία πάει καλά, και προσπάθησε να απαξιώσει αυτή την πολύ καλή είδηση για την χώρα και τους πολίτες.

Ξέροντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός πρωθυπουργός και οι εξαγγελίες του στην ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν όπως γίνεται πάντα, ειδικά μετά την ανάπτυξη που θα φέρει 1 δισ. «χώρο» για έξτρα ελαφρύνσεις στους πολίτες, τους έχει πιάσει πανικός.

Με λίγα λόγια η καταστροφή της οικονομίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει με κάθε ευκαιρία, δεν έρχεται, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται περισσότερο και να δείχνουν στους πολίτες το πόσο ανεύθυνα κινούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή  ως πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εμμένοντας στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις παρουσιάζοντας και εκτελώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που σημειωτέον βρέθηκε μπροστά και στον πλέον αστάθμητο παράγοντα, της πανδημίας.

Δέν βγαίνει καμία καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι και να κάνει όπως και να προσπαθεί, που είναι ο χειμώνας κόλαση που έρχεται, οι καταγγελίες περί αποτυχίας της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει στην ύφεση ή στην χαμηλή ανάπτυξη προκειμένου να χτίσει το αφήγημα της αποτυχίας, όπως άλλωστε επιχειρείται τώρα με στόχο την ακρίβεια, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα και του Έλληνες δεν τους κάθεται και τους έχει πιάσει πανικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά επανάληψη δηλώνει πως η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία και αυτό δεν φαίνεται από πουθενά, από κανένα στοιχείο, δείχνοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να εξαπατά και να παραπλανά με ψέματα τους πολίτες. 

Σε κάθε του συνέντευξη και κάθε του ομιλία, επιδιώκει να δημιουργήσει την εικόνα μιας οικονομίας υπό κατάρρευση και να πείσει πως η κυβέρνηση που έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας σε φοροελαφρύνσεις και μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές που έχουν αυξήσει τους μισθούς, αδυνατεί να διαχειριστεί τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του β' τριμήνου και τις συνθήκες που διαμορφώνονται για το 2021 είναι χαρακτηριστική, με την αρμόδια τομεάρχη Έφη Αχτσιόγλου, έχοντας πάθει εγκεφαλικό, και σε δύσκολη θέση, να δηλώνει και να μην μπορώντας να το χωνέψει ότι:

«Οι σημερινοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα προσωρινά στοιχεία της Ελστάτ που αφορούν τη σύγκριση του β´ τρίμηνου του 21 σε σχέση με το αντίστοιχο του περσινού χρόνου όπου η χώρα βρισκόταν σε απόλυτο λοκντάουν, επιβεβαιώνουν την πολιτική απελπισία στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά ταυτόχρονα και την τεράστια απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. 

Την ώρα που οι πολίτες ασφυκτιούν υπό το βάρος των εκρηκτικών αυξήσεων σε βασικά είδη διαβίωσης και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έχοντας ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και βρισκόμενοι σε πλήρες αδιέξοδο από τα σωρευμένα χρέη της πανδημίας, η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για τα προβλήματά τους και επιχαίρει με αλαζονεία για την ευημερία των αριθμών που αποκρύπτει τη δυστυχία των ανθρώπων».

Αυτή είναι η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.


ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου