Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οι εμπρηστές εκμεταλλεύτηκαν τον καύσωνα και κατάφεραν βιβλική καταστροφή στην Αττική


 

Η Βορειοανατολική Αττική μετράει τις πληγές της, χωρίς ευτυχώς την απώλεια ούτε μίας ανθρώπινης ζωής από τις πυρκαγιές. 

Αύριο κιόλας αλλά και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή των ζημιών. Οι εμπρηστές με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έκαψαν αμέτρητα στρέμματα παρθένου δάσους, χιλιάδες ζώα, περιουσίες και κόπους μια ζωής. 

Εκτιμάται ότι πάνω από 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, η έχουν καεί ολοσχερώς. Πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, κυρίως στις Αφίδνες, όπου η φωτιά προκάλεσε και πολλές εκρήξεις.




Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην Αττική κάποιο επικίνδυνο ενεργό μέτωπο, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία πέφτει και η υγρασία ανεβαίνει.

Από εχθές αναπτύσσονται πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας, για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά, για την αποφυγή νέων εμπρηστικών προσπαθειών και αναζωπυρώσεων.



Στα  μέτωπα, από το Κρυονέρι και τη Βαρυμπόμπη μέχρι τη Μαλακάσα, τον Άγιο Στέφανο, τις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μόνιμες εστίες, και γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου