Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

19 προσαγωγές - 8 συλλήψεις για εμπρησμούς


 

Σε οκτώ συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αρχές για τις φωτιές που πλήττουν ολόκληρη τη χώρα. 

Έχουμε και λέμε, ένας 71χρονος Έλληνας από τη Μεσσηνία, που συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2021.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση, σε άλσος στο Πέραμα. Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί στις 07.00 σήμερα το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους, οι οποίες σβήστηκαν άμεσα. Τους είδαν όμως περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές και συνελήφθησαν.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ένας άλλος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ο 47χρονος προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και όπως προέκυψε από την προανάκριση, το απόγευμα είχε προβεί σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα πλησίον του Άλσους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία για κακουργήματα και πλημμελήματα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ένας 63χρονος στον Θεολόγος της Φθιώτιδας για τον εμπρησμό από αμέλεια καθώς προέβαινε σε κάποιες εργασίες με σιδηροτροχό.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε 43χρονο που συνελήφθη την Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι. Ο άνδρας κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Η σύλληψη της αλλοδαπής Αφγανής λαθρομετανάστριας που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως και αποπειράθηκε να βάλει φωτιά δύο φορές. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε δίκη.

Άλλος ένας Αφγανός λαθρομετανάστης 38χρονών με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη. Η σύλληψη έγινε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία για την πρόληψη εμπρησμών. Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης που προσπαθούσε να κρύψει.

Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και πραγματοποίησαν έλεγχο διαπιστώνοντας ότι κρατούσε αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου