Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Στο αρχείο η μήνυση Τουλουπάκη στον Αγγελή για πέντε αδικήματα

 



O εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, ο οποίος ερεύνησε τη σχετική υπόθεση έθεσε στο αρχείο μήνυση της κυρίας Τουλουπάκη, όσον αφορά πέντε ακόμα αδικήματα που απέδιδε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μεταξύ των αδικημάτων που αρχειοθετούνται είναι η παραβίαση απορρήτου, που συνίσταται στο γεγονός ότι κ. Αγγελής κατά την εξέτασή του στη Βουλή προσκόμισε έγγραφο των αμερικανικών αρχών περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, καθώς και υπεξαγωγή εγγράφων , που αφορούσαν σε διακίνηση δικογραφιών που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνεται και το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ Μ. Πικραμένου, ο οποίος μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης ερεύνησε τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για τον κ. Αγγελή.

Πλέον, τον τελικό λόγο όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεση τον έχει η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι η μήνυση  του κ.Αγγελή κατά της κυρίας Τουλουπάκη έχει συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία για την υπόθεση Novartis και τη χειρίζεται η κυρία Αλεβιζοπούλου.

Σε δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάφερε: «Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα».

Παράλληλα στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος του η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο  Novartis, και πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου