Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ολοκληρώνεται η προσβασιμότητα του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως

 


Μετά την εγκατάσταση του ανελκυστήρα πλαγιάς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ επεξεργάστηκαν περαιτέρω προτάσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην Ακρόπολη. Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων:

Οριοθετούνται δύο θέσεις στάθμευσης, αποκλειστικά για οχήματα, τα οποία οδηγούνται από ΑμεΑ, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Μετακινούνται ή ανασχεδιάζονται υφιστάμενες πινακίδες, τοποθετούνται δίγλωσσες (ελληνικά και αγγλικά) πινακίδες Braille, καθώς και με μεγαλογράμματη γραφή (κεφαλαία και Bold) για τα άτομα με μερική όραση.

Για τους μη βλέποντες προβλέπεται η δημιουργία απτικής διαδρομής.

Τοποθετείται μακέτα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για την ψηλάφησή της από τυφλούς.

Προβλέπεται η δημιουργία δίγλωσσων φυλλαδίων σε μεγαλογράμματη γραφή και γραφή Braille, καθώς και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Προβλέπεται η δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία να παρέχει γραπτά και προφορικά πληροφορίες για τα μνημεία.  

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία υπηρεσιακής δομής για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ στην Ακρόπολη.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εργασίες περιλαμβάνονται στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, με τις οποίες η Ακρόπολη καθίσταται πλέον απολύτως προσβάσιμη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου