Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός

 


Ο K. Μητσοτάκης στην χθεσινή του ομιλία στην βουλή, στρίμωξε τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι αναφέρει ψεύτικα παραδείγματα στο εργασιακό και τον κάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής από πού προκύπτουν όσα λέει.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα για να μην έχει αυταπάτες ότι δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας, απάντησε και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απρέπεια τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απάντησε πως «δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αμφισβήτησε τη διαδικασία εμβολιασμού. «Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό, κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».

«Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ; Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ; Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα; Η κριτική σας στο νομοσχέδιο πέρασε από διάφορα στάδια. Στην αρχή ήσασταν κατά της διευθέτησης, συνολικά. Σας θύμισε ο κ. Χατζηδάκης ότι το 2017 κατά την επίσκεψή σας στην ''Παπαστράτος'' εξήρατε το εργασιακό καθεστώς που είχε τότε διευθέτηση εργασίας.

»Μετά είπατε ότι είναι καλή η διευθέτηση με συλλογικές συμβάσεις και κακή στις ατομικές. Δεν μας είπατε όμως γιατί η κυρία Αχτσιόγλου, ως υπουργός Εργασίας της δικής σας κυβέρνησης, υπέγραψε την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει μορφές ευέλικτης εργασίας με ατομικές συμβάσεις.

»Εμείς λοιπόν επεκτείνουμε τη δική σας ρύθμιση και στους εργαζόμενους που μπορεί να μην έχουν παιδιά. Σε νέους εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να φύγουν ένα Σαββατοκύριακο με φίλη ή φίλο τους.

»Τα παραδείγματά σας, κ. Τσίπρα, είναι ψεύτικα. Συγχέετε τις υπερωρίες με τη διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Ισχύει ο απαράβατος κανόνας ''περισσότερη δουλειά, περισσότερα λεφτά''.

»Εξηγήστε μας λοιπόν με απλά λόγια από πού προκύπτουν τα παραδείγματα που δώσατε στη Βουλή. Σταματήστε να έρχεστε εδώ και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Και να σταματήστε να λέτε ότι εμείς αγοράζουμε ΜΜΕ και διαδίκτυο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις. Την επόμενη φορά θα καταθέσω στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ που εκθειάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Φαντάζομαι ότι θα μας πείτε ότι αυτά θα τα εντάξετε στη λίστα Πέτσα ιντερνάσιοναλ.

«Ο κόσμος αλλάζει με μεγάλους ρυθμούς. Βλέποντας την κυρία Γεννηματά να υπερασπίζεται μεταρρύθμιση του 1982, δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να μιλάμε με τους ίδιους όρους 40 χρόνια μετά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Μπορούμε να έρθουμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων που επιλέγουν να έχουν εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους και όχι με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Για όλα αυτά δεν είπατε κουβέντα. Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με σειρά ρυθμίσεων και δεν είπατε κουβέντα. Θα τοποθετηθείτε προφανώς διά της ψήφου σας και θα δούμε τελικά αν είναι αυτό το νομοσχέδιο η μητέρα όλων των μαχών. Ξέρουμε καλά ότι κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αναταράξεις και διαδηλώσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε το σωστό, πρωτίστως για τη νέα γενιά που αναζητά καλύτερο αύριο. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπατε ότι είχαμε ήδη μπει σε ύφεση από το 2019. Πληροφορήθηκα ότι είπατε σε συνέντευξή σας ότι ήρθε η πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός. Τι από τα δύο ισχύει;

»Εδώ θα είμαστε και σε 6 και 12 μήνες. Μιας και αναφερθήκατε σε κλεψύδρες. Η κλεψύδρα κάθε κυβέρνησης γυρνά ανάποδα από την ημέρα εκλογής της. Έχουν περάσει 2 χρόνια και απομένουν άλλα 2, γιατί θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας και τότε θα γίνει αποτίμηση όχι μόνο πώς αντιμετωπίσαμε πανδημία αλλά και πώς η χώρα οδηγείται στον δρόμο της ανάπτυξης. Να δούμε τότε τι θα πείτε. Οι δικές μας προβλέψεις είναι ότι η ανάπτυξη θα είναι ρωμαλέα και δίκαια» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ρεύμα νέων ανθρώπων που σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν -και θα υπάρχουν- καλές θέσεις εργασίας αλλά γιατί πιστεύει ότι μετά από μια 10ετία η χώρα άφησε πίσω την κρίση και ανοίγει ευοίωνος δρόμος. Αύριο θα είναι εδώ η κυρία Φον ντερ Λάιεν και θα εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα άστρα για καλή πορεία οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα και όσο και αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μια εικόνα χώρας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε. Έχετε όμως ακόμα ένα πρόβλημα. Η Δεξιά που δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει. Η ΝΔ που εσείς παρουσιάζετε είναι καρικατούρα που δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία της παράταξης. Υπάρχει μόνο στη φαντασία σας, γιατί μόνο με αυτή την καρικατούρα μπορείτε να υπάρξετε. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα».

«Να απαντήσω σε μια μεγάλη απρέπεια που είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη. Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μού ανέθεσαν τη διακυβέρνησης μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί 5 χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε «μύθο» την άποψη ότι καταργείται το 8ωρο, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση με το εργασιακό νομοσχέδιο σπάει παραμάγαζα που είχαν στηθεί στην επιθεώρηση εργασίας. «Τομή πρώτη η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα χτυπά ο εργαζόμενος, και παράλληλα θα χτυπά την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ και όντως εφαρμόστηκε πιλοτικά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα θα εφαρμοστεί καθολικά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στο ΣΕΠΕ: «Γιατί άραγε είναι κακό η Επιθεώρηση Εργασίας να παύει να υπάγεται στον κάθε υπουργό και να γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή; Μήπως σπάμε κάποια μαγαζάκια, γι' αυτό ενοχλείστε;».

Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Θα καταθέσω στα πρακτικά 4 σελίδες άρθρων που μιλούν με πολύ καλά λόγια για την πατρίδα μας, ότι δανειζόμαστε πολύ φθηνά, για το Σχέδιο Ανάκαμψης και για το εμβολιαστικό σχέδιο.

Αφήνουμε πίσω μας δύσκολες και σκοτεινές εποχές, είναι καλό για τη χώρα. Ενοχληθήκατε για το σχόλιο με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Η διαδρομή μας δεν διαγράφεται και δεν ξεχνιέται. Εγώ λογοδοτώ ως πρωθυπουργός και εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο τέλος και οι δύο θα λογοδοτήσουμε στις εκλογές.

Το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου