Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Απάντηση στα βασικά fake news για το εργασιακό

 


Μύθος πρώτος, εμβληματικός: «Καταργείται το 8ωρο». Όποιος το λέει καταργεί την ελληνική γλώσσα, γιατί η προστασία του 8ωρου αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου. Όποιος το λέει, όμως, καταργεί και την πολιτική λογική. Γιατί το 8ωρο προβλέπεται ρητά στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Μύθος δεύτερος. «Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό». Όποιος το φωνάζει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια. Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με την προσαυξημένη αμοιβή, όπως και τώρα. Πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Μύθος τρίτος. Έρχεται το ευέλικτο ωράριο. Καλώς το δέχτηκαν όσοι το λένε. Μόνο που άργησαν 31 χρόνια διότι τόσο ισχύει. Και οι τροποποιήσεις του, μάλιστα, έχουν από κάτω και με τις υπογραφές της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Ραγκούση… Και βέβαια, κ. Τσίπρα, φαντάζομαι ότι θυμάστε ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως εφαρμόζεται και τώρα στον τουρισμό και σε δεκάδες επιχειρήσεις με βάση τις συμβάσεις που έχουν σήμερα με τους εργαζόμενους. Ρεκόρ, λοιπόν, ευελιξίας στις κυβιστήσεις έχει μόνο η αντιπολίτευση.

Και ο επίλογος της πολιτικής μυθολογίας. Καθιερώνονται οι ατομικές συμβάσεις. Λίγο δύσκολο να καθιερωθεί κάτι το οποίο είναι ήδη καθιερωμένο, γιατί ατομικές συμβάσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και συλλογικές συμβάσεις και ο νέος νόμος επεκτείνει απλά Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό τότε την κυρία Αχτσιόγλου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου