Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Κύριο οικονομικό μέλημα της Κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος


Η χώρα μας συνεχίζει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα  Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους.

Κύριο οικονομικό μέλημα της Κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Έχουν, ήδη, ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση -διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες- υιοθέτησε την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού:

Μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που καλύπτει 300.000 επιταγές.

Επιπλέον, όμως, μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown.

Παράλληλα, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που αφορά 50.000 δικαιούχους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου