Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η Ε.Ε. σκληραίνει την στάση της εναντίον της Τουρκίας


 

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα, αν θέλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκό δρόμο έστειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, που βρίσκεται στην Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το γεγονός ότι οι γρήγορες αποφάσεις, όσον αφορά τη Λευκορωσία, «έσωσαν την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αφού στην περίπτωση της Τουρκίας, η Ένωση δεν υπήρξε το ίδιο γρήγορη, ο κ. Σασόλι τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πολύ σαφές, ακόμη και στην τελευταία Ολομέλεια, κατά την οποία ζητήθηκε από τους βουλευτές η επανεξέταση της θέσης της Τουρκίας σε πολλά θέματα. 

«Θα αγωνιστούμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι συμφωνίες θα γίνονται με χώρες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΚ και προσέθεσε ότι χρειάζεται αλλαγή από τις εθνικές κυβερνήσεις, για να καταστήσουν σαφές ποια είναι τα κοινά συμφέροντα.

Αυτός είναι ο λόγος, ανέφερε ο κ. Σασόλι, για τον οποίο «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η φωνή των πολιτών και συνεχίζει να πιστεύει ότι ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και από άλλες χώρες, αποτελεί τη θεμελιώδη ρήτρα για την ανάπτυξη της όποιας αντιπαράθεσης, του διαλόγου μεταξύ μας και της διπλωματικής μας δράσης».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου