Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Μόνο με θετική ατζέντα δεν έρχονται οι Τούρκοι που δυναμιτίζουν το κλίμα με επίσκεψη στην Θράκη


 

Δεν θα ξεκινήσει καλά η επίσκεψη του ΥΠΕΞ του καθεστώτος Ταβούσογλου, αφού η παρουσία του στην Θράκη, έχει προκαλέσει φόβους για τυχόν αναζήτηση ρεβάνς εκ μέρους της τουρκικής διπλωματίας απέναντι στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυτα, θα είναι έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη επίσκεψη.

Η Ελλάδα έχει όλη την καλή διάθεση για μια θετική ατζέντα, αλλά η έλλειψη σοβαρότητας από το καθεστώς της Τουρκίας και οι προκλητικές κινήσεις δεν αφήνουν περιθώρια.

Η «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη συνοδεύεται από «προειδοποιήσεις» των τουρκικών ΜΜΕ, ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα θέσει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην περιοχή, ενώ τη σκυτάλη πήρε εχθές Πέμπτη και το δεξί χέρι του Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, καθώς εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, επαναφέροντας θέμα περί υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που το καταλαβαίνει πλέον όλη η υφήλιος, γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν φοβάται και λόγ έλλειψης σοβαρότητας συνεχίζουν να προκαλούν αντί να σοβαρευτούν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου