Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κατώτεροι των περιστάσεων ο Σουλτάνος και ο Σαρλ Μισέλ


 

Δεν ήταν μόνο η προσβολή από τον σουλτάνο, χειρότερο ήταν η συμπεριφορά του Σάρλ Μισέλ.

Η προσβολή κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που αναγκάσθηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στην Αγκυρα, έχει προκαλέσει πολεμική στις Βρυξέλλες.

Το χειρότερο δεν ήταν η στάση του σουλτάνου Ερντογάν, αλλά του Σαρλ Μισέλ δεν έκανε το αυτονόητο και έδειξε τον χαρακτήρα του δημιουργώντας αρνητικές αντιδράσεις πρός το άτομο του.



«Εμμ…», μουρμούρισε η πρόεδρος της Κομισιόν σαστισμένη, παραμένοντας όρθια, την ώρα που Μισέλ και Ερντογάν είχαν ήδη στρογγυλοκαθίσει στις δύο πολυθρόνες που είχαν ετοιμαστεί για να φιλοξενήσουν τους δύο άνδρες, και μόνον αυτούς, που θα συμμετείχαν στη συνάντηση ανάμεσα στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες και τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο.




Στη συνέχεια, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανώτερη των απαράδεκτων Μισέλ και Ερντογάν, αφού παρέμεινε όρθια πήρε θέση σε έναν καναπέ, απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που βρίσκεται ιεραρχικά κάτω από την πρόεδρο της Κομισιόν κατά το πρωτόκολλο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου