Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Έμπορος ναρκωτικών δολοφονεί εν ψυχρώ αστυνομικό.

 


Σε βίντεο καταγράφηκε η σοκαριστική στιγμή που ο αστυνομικός δέχεται επίθεση από τον ναρκέμπορο, που τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι και τον σκοτώνει.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε κεντρική οδό του Νέου Μεξικό στις αρχές του Φεβρουαρίου. Ο 39χρονος δράστης, ονόματι Ομάρ Φελίξ Κουέβα, οδηγούσε το φορτηγάκι του, καθ’ οδόν προς μια παράνομη συναλλαγή που σχετιζόταν με ναρκωτικά, όταν τον σταμάτησε ο αστυνομικός Ντάριαν Τζάριοτ.

Ο Τζάριοτ, μέλος της αστυνομίας του Νέου Μεξικό, ζήτησε από τον Κουέβα να κατεβάσει το τζάμι του ή να ανοίξει την πόρτα του ώστε οι δύο άνδρες να συζητήσουν, καθώς το γεγονός ότι τα παράθυρα του οχήματος του Κουέβα ήταν σκουρόχρωμα κίνησε τις υποψίες του αστυνομικού.

 Ο εκλιπών αστυνομικός ρώτησε τον Κουέβα αν έχει ασφάλεια αυτοκινήτου και ζήτησε από τον άνδρα να τον συνοδεύσει μέχρι το περιπολικό του, με σκοπό την εξακρίβωση στοιχείων.

Διαπιστώνοντας ότι ο Κουέβα έφερε μαζί του ένα τουφέκι, ο Τζάριοτ του ζήτησε να του το παραδώσει για λόγους ασφαλείας.

Ο Κουέβα, εξερχόμενος του οχήματος, ξεκίνησε να πυροβολεί τον αστυνομικό. Με τον πρώτο πυροβολισμό, ο Τζάριοτ έπεσε στο έδαφος, ενώ ο Κουέβα τον πλησίασε πυροβολώντας τον πολλές ακόμη φορές, με αποκορύφωμα μια βολή κατευθείαν στο κεφάλι του αστυνομικού, η οποία του στοίχισε τη ζωή οριστικά.



Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από τις κάμερες ασφαλείας του περιπολικού του Τζάριοτ, ο Κουέβα φαίνεται να απομακρύνεται από το πτώμα του αστυνομικού, ξαναμπαίνοντας στο φορτηγάκι και συνεχίζοντας την διαδρομή του.



Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό από την αναχώρηση του Κουέβα, στο σημείο κατέφθασε ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος έδωσε σήμα στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Τζάριοτ ήταν νεκρός.

Λίγο μετά ξεκίνησε καταδίωξη με αστυνομικά οχήματα εναντίον του Κουέβα, για μια απόσταση τουλάχιστον 65 χιλιομέτρων, η οποία κατέληξε με τον Κουέβα να πέφτει επίσης νεκρός, μέσα σε μια βροχή από σφαίρες που εξαπέλυσαν εναντίον του οι αστυνομικοί.

Στη συμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ακόμη ένας αστυνομικός που επέβαινε στο περιπολικό που έβγαλε εκτός δρόμου τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο. 

Ο 28χρονος αστυνομικός είχε ενταχθεί στο σώμα το 2015, ενώ άφησε πίσω του την έγκυο γυναίκα του και τα τρία παιδιά που είχαν ήδη αποκτήσει.

Από την άλλη μεριά, ο Κουέβα ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γνωστός στις αρχές εδώ και χρόνια για τις επανειλημμένες παραβάσεις του, οι οποίες αφορούσαν κυρίως το εμπόριο ναρκωτικών όπως η κοκαΐνη και οι μεθαμφεταμίνες.

Ο Κουέβα είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στην ηλικία των 13 για βανδαλισμό, με την επόμενη σύλληψή του να γίνεται όταν ο άνδρας ήταν 21, με αφορμή και πάλι την διακίνηση ναρκωτικών.

Στα 29 του, ο Κουέβα είχε συλληφθεί για την κατοχή μεθαμφεταμίνης με σκοπό την πώληση, σύλληψη η οποία είχε επέλθει ξανά μετά από κυνηγητό σε κεντρική οδό του Νέου Μεξικό, κατά την οποία το όχημα όπου επέβαινε ο Κουέβα, μαζί με άλλους δύο άνδρες, συγκρούστηκε σε έναν φράχτη.

Στο αυτοκίνητο είχαν βρεθεί ναρκωτικά αξίας 252.000 δολαρίων και ένα τουφέκι. Όσον αφορά την τελευταία συμπλοκή του με τις αρχές, το τι ακριβώς βρέθηκε στο φορτηγάκι του Κουέβα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου