Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

 


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε επισήμως να συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ειδικοί της ΕΤΕπ σε τεχνικά, χρηματοοικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα θα εντοπίσουν έργα υψηλού αντίκτυπου, τομείς προτεραιότητας και αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές δομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση της νέας ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής και δανειοδοτικής στήριξης για την Ελλάδα, με σκοπό να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η νέα αυτή συμφωνία, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφωνεί να βοηθήσει κράτος της Ευρώπης στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κομβική συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα δώσει μεγάλη πρόσθετη ώθηση στην υλοποίηση των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη εργαστεί σκληρά, για να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε η χώρα μας να επιτύχει ισχυρή, διατηρήσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάκαμψη και ανάπτυξη. Έχουμε προετοιμάσει ένα ρεαλιστικά φιλόδοξο, σύγχρονο, καινοτόμο και εξωστρεφές Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποτελεσματικές δημόσιες επενδύσεις και σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου