Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Δύο σημαντικές ειδήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην τακτική μηνιαία συνάντησή τους:

Αναμφισβήτητα η είδηση της ημέρας είναι η κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Κατατέθηκε, δεύτερο εξ όσων γνωρίζουμε, στη σειρά των Ευρωπαϊκών χωρών. Το  σύνολο του Σχεδίου, είναι παραπάνω από 4.100 σελίδες.

Είναι ένα Σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να διαθέσει σημαντικούς πόρους στην ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε για να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών  άνθρακα. Περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές δράσεις, όπως ζητήματα κοινωνική ηθικής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας.

Θεωρώ ότι το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι μια μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τους πόρους αυτούς να τους σπαταλήσουμε. Πρέπει να τους επενδύσουμε στο αύριο της Ελλάδας. Και θεωρώ ότι αυτό τον τελικό σκοπό  υπηρετεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δεύτερη είδηση της εβδομάδας αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών σε νεότερους συμπολίτες μας.

Ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39, έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 και άμεσα θα ανοίξουν οι ηλικίες 40-49 έτη.

Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή, ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Έχω πει πολλές φορές, και το επαναλαμβάνω, ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου