Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Η ανθέλληνας Μέρκελ πλήρως αποτυχημένη τελειώνει και η Ευρώπη γλιτώνει

 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η κυρία Μέρκελ απείλησε με... αυστηρότερα μέτρα γιατί έτσι και αλλιώς είναι τελειωμένη πολιτικά και δεν έχει κάτι να χάσει.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, η καγκελάριος εκλήθη να εξηγήσει πώς χώρες όπως η Βρετανία, το Ισραήλ, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει ήδη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους από ό,τι η Γερμανία, για να επαναλάβει ότι η ίδια εξακολουθεί να θεωρεί σωστή την απόφαση η παραγγελία των εμβολίων να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να τονίσει ότι το βασικό πρόβλημα ήταν από την αρχή οι περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων εντός ΕΕ.

Ζήτησε πάντως «μεγαλύτερη ευελιξία» στη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας ότι στο τέλος κάθε μέρας πρέπει να μην πετάμε ούτε μία δόση.

«Στη Γερμανία είμαστε συχνά υπερβολικά τελειομανείς και αυτό τελικά βλάπτει τα ποσοστά εμβολιασμού. Πρέπει να μάθουμε να ελισσόμαστε», είπε για να χρυσώσει το χάπι της αποτυχίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 61,4% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση.

Η τελειωμένη πολιτικά Καγκελάριος γνωστή φιλότουρκος και ανθέλληνας, απεύθυνε δημόσια συγγνώμη προς τους πολίτες για την απόφαση που αφορούσε «σκληρό» lockdown τις ημέρες του Πάσχα, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αυτό που μέτρησε περισσότερο και οδήγησε στην ανάκληση της απόφασης ήταν η ανασφάλεια που προκάλεσε, καθώς πολλοί ρωτούσαν ήδη πώς θα έβρισκαν βασικά είδη, όπως βρεφικές τροφές, γάλα ή κρέας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα, αλλά το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί αυτήν τη στιγμή. Δεν ήθελα λοιπόν να προκαλέσω ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε τόσο δύσκολες εποχές», είπε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου