Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Το Facebook παγώνει τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο για παραπληροφόρηση COVID-19


 

Το Facebook έχει παγώσει τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο για παραβίαση πολιτικών κατά της εξάπλωσης παραπληροφόρησης σχετικά με το COVID-19 προωθώντας μια θεραπεία που ισχυρίζεται, χωρίς αποδείξεις, ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο.

Ο Maduro τον Ιανουάριο περιέγραψε το Carvativir, ένα πόσιμο διάλυμα που προέρχεται από το θυμάρι, ως ένα «θαύμα» φάρμακο που εξουδετερώνει τον κοροναϊό χωρίς παρενέργειες, ισχυρίζονται οι γιατροί ότι δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Το Facebook έχει καταργήσει ένα βίντεο στο οποίο ο Maduro προωθεί τη φαρμακευτική αγωγή επειδή παραβιάζει μια πολιτική κατά των ψευδών ισχυρισμών «ότι κάτι μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη από τη λήψη COVID-19 ή μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση από το COVID-19».

«Ακολουθούμε την καθοδήγηση του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters. "Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι μόνο για ανάγνωση."

Ο Maduro στο βίντεο λέει ότι ο Carvativir, τον οποίο αποκαλεί «θαυματουργές σταγόνες» του γιατρού της Βενεζουέλας του 19ου αιώνα, Jose Gregorio Hernandez, ο οποίος έχει εξολοθρευτεί από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά και θεραπευτικά κατά του κοροναϊού.

Οι διαχειριστές της σελίδας ενημερώθηκαν για παραβίαση πολιτικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Ο λογαριασμός της Maduro στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram, που ανήκει στο Facebook, δεν θα επηρεαστεί.

Το Υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Maduro τον Φεβρουάριο είπε ότι το Facebook "λογοκρίθηκε" βίντεο στα οποία έδειξε τον Carvativir. Έχει στο παρελθόν είπε ότι ο ίδιος και οι σύμμαχοί του αντιμετωπίζονται άδικα από εταιρείες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της αυθαίρετης αναστολής λογαριασμών.

Ο Maduro χρησιμοποιεί συχνά κοινωνικά μέσα, όπως το Facebook και το Twitter, και κατά καιρούς μεταδίδει ομιλίες μέσω του Facebook Live.

Τα επίσημα στοιχεία της Βενεζουέλας από την Παρασκευή έδειξαν 154.905 περιπτώσεις κοροναϊού και 1.543 θανάτους, αν και επικριτές της αντιπολίτευσης λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερος λόγω περιορισμένων δοκιμών.


Πηγή : reuters.com



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου