Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν

 


Ένα κομμάτι ακροαριστερών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί μαζί τον Αλέξη Τσίπρα, συνδέονται με την τρομοκρατία και  τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Θα θυμίσουμε ένα προς ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης υπέρ των τρομοκρατών στη δίκη της "17 Νοέμβρη" 

Βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάρει όρκο σιωπής και να μην καταδικάζει προκλητικές δηλώσεις ακροαριστερών στελεχών όπως ο Θοδωρής Δρίτσας, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν επιθετικά στα ΜΜΕ προσπαθώντας να μπερδέψουν την κοινωνία, να τους θυμίσουν τις σχέσεις συντρόφων τους με την τρομοκρατία.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των τρομοκρατών της 17Ν, και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σιωπά. Ούτε μία διαγραφή! Ούτε μία δήλωση απόλυτης καταδίκης των απόψεων των συνεργατών του και δεν είναι η πρώτη φορά, το έχει κάνει και παλαιότερα.

Αρχίζουμε για να μην ξεχνάμε : 


Δημήτρης Στρατούλης πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη.

Νίκος Μανιός, γιατρός, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.

O επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». 

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για "δίκη φρονημάτων".

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις "για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου".

Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

Τον Παναγιώτη Λάμπρου πρώην Βουλευτή  και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. 

Yπέρ του Σάββα Ξηρού, συνηγορώντας στην κατ' οίκον νοσηλεία του είχαν βρεθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Κατερίνα Κατριβάνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου