Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Μητσοτάκης : Μόρια δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει

 



Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου, και ανατολικής Σάμου:

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα αναλάβαμε μία δέσμευση. Να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό - μεταναστευτικό στη ρίζα του. Και παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε τους πρώτους μήνες πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με εξαιρετικά αυξημένους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών, λαμβάνοντας όμως υπόψη από την άλλη, ότι πρέπει να έχουμε κάποιες οργανωμένες υποδομές στα νησιά μας για να μπορούμε να υλοποιούμε όχι απλά την εθνική στρατηγική, αλλά και την ευρωπαϊκή στρατηγική, όπως αυτή θα διαμορφωθεί με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να συμφωνηθεί νωρίτερα και όχι αργότερα.

Μας προέκυψε μία καταστροφή πού ήταν το συμβάν, ο εμπρησμός που έγινε ουσιαστικά στη Μόρια όμως μέσα από αυτή την καταστροφή προέκυψε κάτι καλύτερο. Η Μόρια τελείωσε και θα ξαναφτιάξουμε και τον χώρο στην Μόρια, θα φτιάξουμε ένα πάρκο θα τον αποδώσουμε στον δήμο. Μόρια δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει, όπως θα τελειώσει και η υφιστάμενη υποδομή η οποία παρά τον προσωρινό της χαρακτήρα όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλύτερη από αυτό το οποίο υπήρχε στην Μόρια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου