Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Αποκάλυψη: Ο Τραμπ ετοίμαζε «σφαγή στη Δικαιοσύνη» για τις εκλογές

 



Το χάος των προηγούμενων αποφάσεων και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης προσπαθεί να τακτοποιήσει η διοίκηση του νέου προέδρου Μπάιντεν.

Ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να καταρτίσουν το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και ελέγχου της πανδημίας -καθώς ο Τραμπ δεν είχε αφήσει ένα πλάνο κατά του κορονοϊού- έρχονται στο φως προσπάθειες επέμβασης στη Δικαιοσύνη από τον προηγούμενο πρόεδρο και το περιβάλλον του, ώστε να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ προσπάθησε μετά από συνεννόηση με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης να απολύσει τον γενικό εισαγγελέα και μεταβατικό υπουργό Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του Γουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος αρνήθηκε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς Τραμπ περί «εκλογικής κλοπής». Ο Τραμπ είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ανατροπή του αποτελέσματος στην Τζόρτζια και ήθελε να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς και το υπουργείο Δικαιοσύνης για ακύρωση των εκλογών στην Πολιτεία. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια και ο γενικός εισαγγελέας δεν υπέκυψαν στις πιέσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κίνηση του Τραμπ (που δεν ολοκληρώθηκε) θύμισε τη «σφαγή του Σαββατόβραδου» του Νίξον, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Ελιοτ Ρίτσαρντσον, παραιτήθηκε αρνούμενος να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Οι αποκαλύψεις επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της δεύτερης δίκης του πρώην προέδρου Τραμπ στη Γερουσία. Σύμφωνα με τη διακομματική συμφωνία των επικεφαλής του Σώματος, η δίκη θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου. Σήμερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραδώσει στη Γερουσία το άρθρο της παραπομπής του πρώην προέδρου σε δίκη.

Οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν μέχρι το τέλος την αντιδικία τους με τον πρώην πρόεδρο, αν και όλα δείχνουν πως είναι δύσκολο να καταδικαστεί.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου