Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ο αρχηγός του παρακράτους Τσίπρας αμόλησε αντιεξουσιαστές και νεολαίους του να κάνουν μπάχαλο την Αθήνα



Μεγάλη ένταση και επεισόδια με ρίψη βόμβων μολότοφ και χρήση δακρυγόνων σημειώθηκε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Η ένταση ξεκίνησε στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής όταν ακροαριστεροί φοιτητές με την συνδρομή κακοποιών αντιεξουσιαστών και νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να πλησιάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τα ΜΑΤ να τους απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.



Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με αντιεξουσιαστές που βγήκαν από την πορεία και άρχισαν τις δολοφονικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας την πορεία προς την Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Ως αποτέλεσμα η χρήση χημικών συνεχίστηκε μέχρι και τα Προπύλαια, ενώ μεγάλο κομμάτι της πορείας εγκλωβίστηκε στο στενό Κριεζώτου. Η αντιεξουσιαστές έχουν βανδαλίσει κτίρια και περιουσίες ιδιωτών, έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις και αναμένονται νεώτερα από την αστυνομία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου