Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Νέα αθλιότητα Ραγκούση που μιλάει για χούντα! Πήρε απάντηση απο Χρυσοχοΐδη



Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί και δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό κόμμα γιατί οπουδήποτε αλλού δεν θα τον ανεχόντουσαν. Προσπαθώντας όλοι οι Συριζαίοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν τις αποκαλύψεις για την συμμορία και το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μαξίμου επί Τσίπρα - Παππά, βρίσκουν θέματα για να κάνουν άθλια αντιπολίτευση.

Επίσης ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ξεκινήσουν διαδηλώσεις τον Φθινόπωρο και ομολογούν ότι θα τις προκαλέσουν.

Άνοιξε πάλι στο στόμα του ο επικίνδυνος Γιάννης Ραγκούσης και μίλησε για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις, ονομάζοντας το το νομοσχέδιο της χούντας.

Η αθλιότητα Γιάννη Ραγκούση  :

«Είναι ράπισμα για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής, όπως είναι κόλαφος και η απόφαση που εξέδωσαν οι Συντονιστικές επιτροπές των Δικηγόρων Ελλάδος που καταγγέλλουν ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτολμά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο και το οποίο αποτελεί πιστή αντιγραφή και πιστή μεταφορά των βασικών του διατάξεων από το νομοθετικό διάταγμα της χούντας το 1971. Πώς θα μπορούσε να μην είναι αντισυνταγματικό ένα τέτοιο νομοσχέδιο; Μια απλή ματιά να ρίξει ένας μη νομικός στο άρθρο 11 του Συντάγματος δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα πειστεί απόλυτα, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί το Σύνταγμα του 1975 δεν καθιέρωσε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κατόπιν αδειοδότησης της ελληνικής αστυνομίας. Το παρέχει, το προβλέπει και το ορίζει ως ένα απροϋπόθετο στην άσκησή του συνταγματικό, αναφαίρετο δικαίωμα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Δεύτερον, γιατί το ίδιο το άρθρο 11, σε δύο μόνο περιπτώσεις δίνει το συνταγματικό δικαίωμα τη νομική αρμοδιότητα στην ελληνική αστυνομία να απαγορεύσει συγκεντρώσεις, να περιορίσει δημοκρατικές συγκεντρώσεις. Όταν αμφισβητείται η δημόσια τάξη και όταν επαπειλείται μια υπέρμετρη διατάραξη όπως λέει το Σύνταγμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μιας πόλης. Και αυτές τις δύο περιπτώσεις τις αναφέρει ρητώς και περιοριστικά. Αυτό, λοιπόν, το νομοσχέδιο που έχει έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό. Αποτελεί πιστή αντιγραφή του νομοθετικού διατάγματος της χούντας του 1971. Καθιστά την αδειοδότηση από την αστυνομία προϋπόθεση για την άσκηση αυτού του δικαιώματος από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ένα δικαίωμα που σε καμία περίπτωση δεν αναγγέλλεται, σε καμία περίπτωση δεν υπόκειται σε άδεια της αστυνομίας, σε καμία περίπτωση δεν υπόκειται σε προληπτικό έλεγχο από την αστυνομία. Γιατί επίσης αυτό το νομοσχέδιο καθιερώνει πολλές άλλες δυνατότητες της Αστυνομίας παρά τις δύο αυστηρά περιορισμένες που αναφέρει το Σύνταγμα και που της δίνει επιπλέον δυνατότητες, που είναι φυσικά αντισυνταγματικό αυτό, όπως να απαγορεύει δημοκρατικές συγκεντρώσεις, να απαγορεύει το αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων και Ελληνίδων. Εάν μέχρι τώρα αυτή ήταν η βασική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και κριτική όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, τώρα πλέον δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο η κριτική που ασκούμε και η πεποίθηση μας ότι είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό αυτό το νομοσχέδιο, τώρα πλέον υπάρχει και η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, που επιβεβαιώνει την κριτική που κάναμε και της δίνει και νομική βασιμότητα. Εάν υπήρχε η ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία στον πρωθυπουργό και τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά το πόρισμα της Επιστημονικής επιτροπή θα έπρεπε να ανασταλεί η συζήτηση του σ/ν στην Ολομέλεια» είπε ο προκλητικός Ραγκούσης.

Πήρε την απάντηση του από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μάλιστα σε προσωπικό ύφος δείχνοντας την σοβαρότητα του πολιτικού που πρεσβεύει ο ένας  με την γελοιότητα του πολιτικού που πρεσβεύει ο άλλος, και τον κάλεσε να αναρωτηθεί γιατί βρίσκεται μαζί με ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι ακόμη και σήμερα έχει ως σημαία του την εχθροπάθεια και την πόλωση. «Μου είπε ο Γιάννης Ραγκούσης ότι τάχα κάθομαι με ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα. Του απαντώ, φίλε Γιάννη εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα σκέψου καλά ποιος καταστρέφει σήμερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης που, επίτρεψέ μου φίλε Γιάννη, το κόμμα που συμμετέχεις την έχει ακόμα και σήμερα σημαία του, την εχθροπάθεια και την πόλωση. Το βασικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι να μην είναι εχθροί και τα μεγάλα μαζικά κόμματα να εξισορροπούν τις εθνικλαϊκίστικες τάσεις με το μεταρρυθμιστικό τους έργο που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή ήταν η μεταπολίτευση και το κεκτημένο αυτό πολέμησε και πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την αρχή ακολουθεί σήμερα ηγεσία του. Εγώ λοιπόν σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο παραμένω αμετακίνητος, ήταν και είναι η πυξίδα της πολιτικής μου στάσης ,είμαι περήφανος και χαίρομαι που συνεισφέρω για να επαναφέρουμε αυτό το κεκτημένο μεταρρυθμίζοντας και όχι καταστρέφοντας. Χαίρομαι Γιάννη που επιτέλους η χώρα αναπνέει σήμερα, έξω από ένα τοξικό φωνακλάδικο κλίμα συνωμοσιολογίας και αντιφιλελευθερισμού», του απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Είπε ακόμα ο υπουργός προστασίας του πολίτη «Η Ελλάδα αναστενάζει στα γήπεδα και η δημοκρατία μας στις συγκεντρώσεις, αυτό θα αλλάξει. Ο νόμος θα εφαρμοστεί το λέω με πεποίθηση, το λέω με αποφασιστικότητα, αλλά χωρίς καμιά διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεση επίδειξης δύναμης. Δεν είναι δήλωση αυταρχισμού είναι πράξη ευθύνης και κανείς να μην παρεξηγήσει τα λόγια μου. Ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί υπακούει στην κοινή λογική. Ο νόμος αναβαθμίζει το δικαίωμα συμμετοχής στη συγκέντρωση, εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες την ομαλότητα της ζωής τους. Θα εφαρμοστεί γιατί από μία διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε και όχι τα επεισόδια, τις καταστροφές,την ταλαιπωρία και την ένταση» 

Παράλληλα, έκανε λόγο για επαναφορά του αυτονόητου και της κοινής λογικής προσθέτοντας ότι σε λίγα χρόνια θα απορούμε πως ανεχόμασταν το σημερινό χάος και συνέκρινε την εφαρμογή του νόμου με την καθιέρωση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης το 1989. «Θα γίνει δηλαδή αυτό που έγινε με την ιδιωτική ραδιοφωνία και και τηλεόραση που επίμονα και αναχρονιστικά αρνιόμασταν μέχρι το 1989 όταν έγινε κανείς δε σκέφτηκε να γυρίσει πίσω».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε και στοιχεία για τις διαδηλώσεις που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Αθήνα και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν να αναλάβουν την ευθύνη απέναντι στους πολλούς. «Το δίμηνο Μαΐου Ιουνίου του 2020 έγιναν στην Αθήνα 119 υπαίθριες συγκεντρώσεις περίπου, δύο τη μέρα το 87% 9 στις 10 δηλαδή είχαν λιγότερους από 500 συμμετέχοντες. Οι μισές δηλαδή πέντε στις 10 είχα λιγότερους από 50. Όμως σχεδόν σε όλες, δηλαδή στις 112 από τις 119 το οδόστρωμα κατελήφθη η κυκλοφορία διακοπή.

Είναι κάποιος ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση; Ακόμα κι ας αγνοήσουμε την ταλαιπωρία των πολλών με αυτή την κατάσταση προστατεύουμε και αποσαθρώνουμε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Προξενεί κατάπληξη να ακούγονται κοινοβουλευτικές φωνές που αμφισβητούν την ανάγκη της ρύθμισης. Η Ελλάδα με την πολιτική της ατολμία 45 χρόνια τώρα και ολιγωρία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ρυθμίσει αυτό το δικαίωμα. Όποιοι και όσοι υπερασπίζονται την παρούσα κατάσταση να πάρουν την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Τελευταίοι στην Ευρώπη εκτός πραγματικότητας από τις ανάγκες των πολλών, σαπίζοντας το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης. Εμείς ως κυβέρνηση με τέτοια κατάντια δεν συμβιβαζόμαστε. Η κυβέρνηση τόλμησε και προχώρησε το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός»

Τέλος, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον κατηγορεί ότι φέρνει τώρα το νομοσχέδιο επειδή φοβάται τις διαδηλώσεις του φθινοπώρου. «Το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο από τις αρχές του χρόνου μας καθυστέρησαν τα γεγονότα της πανδημίας.Ακούστηκε ότι βιαζόμαστε να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για να θυμώσουμε τάχα τις λαϊκές φωνές και την κοινωνική διαμαρτυρία που έρχεται τον Σεπτέμβρη. Το Μάιο θα ψηφιζόταν το νομοσχέδιο , μην ψάχνετε συνωμοσίες μην κατασκευάζετε σκοπιμότητες. Κατεβείτε μια μέρα στην Αθήνα, έξω στους δρόμους, συζητήστε με τον κόσμο, οι πολίτες βιάζονται ο κόσμος αγανακτεί, η πραγματικότητα εγκαλεί και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται. Έτσι κάνουμε πολιτική εμείς σε αυτή είναι η απάντηση μας», κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου