Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Δολοφονία Φλόιντ: Φώναζε τη μαμά του και πάνω από 20 φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει



Νέα  σοκαριστικά στοιχεία για τον τρόπο που συνελήφθη και τελικά δολοφονήθηκε, στις 25 Μαΐου, ο 46χρονος αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ βγήκαν στη δημοσιότητα.

Το νέο απομαγνητοφωνημένο υλικό, από τις υπηρεσιακές κάμερες που ήταν ενσωματωμένες πάνω στον Τομας Λέιν και Αλεξάντερ Κούενγκ δίνει νέα στοιχεία.

Η σύλληψη έγινε έξω από ένα παντοπωλείο, όπου σταμάτησαν τον Φλόιντ ως ύποπτο για την χρήση πλαστού χαρτονομίσματος 20$ για αγορά τσιγάρων.

Ο αστυνομικός Λέιν του ζητά περίπου δέκα φορές να δείξει τα χέρια του.

Ο Φλόιντ τβλέποντας τον Λέιν να έχει «τραβήξει» το όπλο του, ο Φλόιντ φωνάζει: «Κύριε αστυφύλακα, σε παρακαλώ μη πυροβολήσεις. Σε παρακαλώ».

Ο Λέιν ακούγεται να λέει: «Γιατί φέρεται έτσι περίεργα και δεν μας δείχνει τα χέρια του; Γιατί είναι τόσο παράξενος;»

Οι αστυνομικοί του βάζουν χειροπέδες και προσπαθούν να τον μεταφέρουν στο πίσω μέρος του περιπολικού. Όταν τον έβαλαν μέσα ο Φλόιντ φαίνεται να ταράζεται πολύ και επανειλημμένα τους λέει ότι είναι κλειστοφοβικός.

Ο Λέιν, τον ρωτάει «Έχεις πάρει κάτι;» και ο Φλόιντ απαντάει «Φοβάμαι, φίλε».

Οι αστυνομικοί τότε τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τον έριξαν στο έδαφος. Ο Φλόιντ φωνάζει 12 φορές «Μαμά» και συνεχίζει: «Δεν το πιστεύω αυτό…Μαμά, σ’ αγαπάω. Σ’ αγαπάω. Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός».

Ο Σόβιν τον πιέζει με το γόνατο στο λαιμό και ο Φλόιντ φωνάζει πάνω από 20 φορές «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

«Θα με σκοτώσεις» φωνάζει ο Φλόιντ στον Σόβιν και εκείνος του απαντά ειρωνικά: «Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Χρειάζεσαι έναν σκασμό οξυγόνο για να μιλήσεις».

Ο Σόβιν συνεχίζει να πιέζει με το γόνατο τον λαιμό του Φλόιντ και αφού ο Λέιν τον ρωτάει: «Να τον γυρίσουμε στο πλάι;» απαντάει «Όχι. Μένει εκεί ακριβώς που τον έχουμε»

Ένας από τους περαστικούς παρατηρεί ότι χάνει τις αισθήσεις του «Ούτε καν αναπνέει τώρα, το βρίσκεις καλό αυτό;» ρωτάει κάποιον από τους αστυνομικούς.

«Βρίσκετε τίποτα;» ρωτάει ο Λέιν τους άλλους αστυνομικούς καθώς προσπαθούν μάταια να βρουν σφυγμό στο σώμα του Φλόιντ.

«Ε;» ακούγεται να λέει ο Σόβιν, συνεχίζοντας να έχει το γόνατό του πάνω στον Φλόιντ ο οποίος έχει πεθάνει!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου