Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΝέαΔημοκρατία :Η κυβέρνηση έκανε καθεστώς το τρίγωνο της διαπλοκής




Από την χθεσινή ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών που έγινε από τον Εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Β. Κικίλια.

Α. ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ
Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Γ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


Α. ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ

Μέχρι σήμερα, έχουμε την θέση του κ. Τσίπρα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο που έκανε μετά τον ανασχηματισμό, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει, πάση θυσία, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Μετά η 5η Δεκεμβρίου έγινε - από στελέχη του - εντός του 2016. Μετά έγινε τον Ιανουάριο του 2017. Μετά έβαλαν ως κρίσιμη ημερομηνία την 20ή Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για όλεθρο και καταστροφή αν καθυστερήσει η αξιολόγηση. Ο κ. Βερναρδάκης μας είπε ότι δεν είναι και κανένα τοτέμ και κάτι το φοβερό αν δεν μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι καλύτερα μια συμφωνία τώρα, παρά μια καλύτερη αργότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες καθαρά ότι η καθυστέρηση κοστίζει. Είδαμε στην πρώτη αξιολόγηση πόσο κόστισε η καθυστέρηση της δήθεν διαπραγμάτευσής τους. Έφερε Υπερταμείο, έφερε τον «κόφτη», έφερε περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων. Υπάρχει κάτι το οποίο να δείχνει ότι δεν θα κοστίσει και η δεύτερη αξιολόγηση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία  έχουμε πει, πολλές φορές, πολύ καιρό πριν, ότι θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι οι εκλογές για τα εθνικά κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών δημιουργούν μόνο πρόβλημα. Και ότι η αναξιοπιστία τους και η ανικανότητά τους δυστυχώς φέρνουν, από την απέναντι πλευρά, αξιώσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Τι άλλο πρέπει να γίνει στην πραγματική οικονομία για να αναλάβουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τις ευθύνες τους; Οι ευθύνες – επαναλαμβάνω – βαραίνουν αποκλειστικά τους ίδιους.

Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο 31 για τις σταθερές συγκοινωνίες, που έφερε ο κ. Σπίρτζης, στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, σε άσχετο νομοσχέδιο.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, ιδίως μετά την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τις εντάξει, με το νόμο 4389/2016, στο Υπερταμείο.

Όμως, θέλουμε να τους καλέσουμε να λάβουν υπόψιν τους, ότι με τις απεργίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία στους εργαζομένους και τους απλούς πολίτες, που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το κοινωνικό, ανθρώπινο και οικονομικό κόστος από αυτές τις κινητοποιήσεις είναι δυσβάστακτο.

Γ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος έκανε μια μηνυτήρια αναφορά σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Αττικής. Από την έρευνα που είχε γίνει προέκυψε ότι συγκεκριμένη εταιρεία, η «Τοξότης Α.Ε.» του κ. Καλογρίτσα, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πήρε εντός ενός έτους 39 δάνεια. Υπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκαν αυτά τα δάνεια, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση κ.λ.π. Το ανέπτυξαν οι βουλευτές μας με ερώτησή τους στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την απαίτηση να πάρει πολιτικές απαντήσεις, πρώτα απ’ όλα, από το Μέγαρο Μαξίμου. Και φυσικά, για όλα, έχει το λόγο η Δικαιοσύνη. Εμείς στη Δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνουμε.

Περιμένουμε, όμως, να μάθουμε ποια είναι η εξέλιξη της έρευνας. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής. Και ζητάμε να κατατεθεί αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς.

Έχουν χρηματοδοτηθεί από τα δάνεια αυτά που έχει λάβει η «Τοξότης Α.Ε.» και ο κ. Καλογρίτσας, από την Τράπεζα Αττικής, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο Μέσα Ενημέρωσης;

Πόσα δημόσια έργα έχουν ανατεθεί σε τεχνικές επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα από το 2015 ως και σήμερα και σε ποιο στάδιο εκτέλεσης βρίσκονται; Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας.

Να κατατεθεί αντίγραφο της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που υπέβαλε η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευαστών» για το 4ο τμήμα (Κυλλήνη -  Βάρδα) του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου.

Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που η αρμόδια επιτροπή της διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εξέτασε και έκρινε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε το «πόθεν έσχες», προκειμένου να τον ανακηρύξει ως οριστικό υπερθεματιστή.

Βλέπετε ότι ξαναγυρίζουμε στο «τρίγωνο της διαπλοκής», το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταστήσει καθεστώς. Θυμίζω την ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες, τους υπερθεματιστές, το πώς βρέθηκαν κάποιοι με φορολογική ενημερότητα που τελικά δεν είχαν, πώς αποχώρησαν, πώς συνδέονται όλα αυτά με την Τράπεζα Αττικής. Περιμένουμε απαντήσεις. Απαντήσεις περιμένει και ο ελληνικός λαός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου