Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Δίνουν 21 εκ. στην ΕΡΤ και μετά ζητάνε δανεικά για να κάνουν προσλήψεις επιβαρύνοντας και άλλο την οικονομία




Τον προϋπολογισμό της «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» για το 2017 υπέγραψαν αδιαφορώντας εάν επιβαρύνουν και άλλο τους Έλληνες πολίτες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με αυτόν, τα έξοδα αυξάνονται σε σχέση με τον προυπολογισμό της ΕΡΤ για το 2016 κατά 21 εκατ. ευρώ λες και μας τρέχουν από τα μπατζάκια και όταν από 1 Μαρτίου έχουν κλείσει και οι κοινωνικές δομές φτώχειας γιατί κανένας από την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε.

Παράλληλα απλώνουν το χέρι και ζητάνε δανεικά για να αντιμετωπίσουν δήθεν την ανεργία επιβαρύνοντας περισσότερα την υπερχρεωμένη ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, το πακέτο διάσωσης της χώρας θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκο, καθώς εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα η χώρα θα βυθιστεί και σε άλλο χρέος σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ο Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε ότι : «Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που περιλαμβάνουν την μακροχρόνια ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία. Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων θα υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας των εκτελεστικών διευθυντών».

Με λίγα λόγια Τσίπρας και όλη η κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει την ζημιά που κάνουν καθημερινά την χώρα βουλιάζοντας την περισσότερο στην οικονομική ύφεση, φορτώνοντας την με χρέη και μοιράζοντας σε ημέτερους και φερέφωνα λεφτά που δεν έχουμε!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου