Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Ρατσιστής και κακομαθημένος ο Καμμένος



Μετά την επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έστρεψε τα πυρά του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ξεπερνά κάθε όριο η προκλητικότητα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο, «ηγέτη ρατσιστικού κόμματος» και «κακομαθημένο παιδί» σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Milli Gazete”.

Το νέο παραλήρημα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έρχεται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τον οποίο υποστήριξε πως οι δηλώσεις του περί αμυντικής θωράκισης των Δωδεκανήσων «δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων».

Αυτήν την φορά στο “στόχαστρο” του Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, για τον οποίο είπε πως «είναι ηγέτης ενός ρατσιστικού κόμματος» και τον αποκάλεσε «κακομαθημένο παιδί», ενώ... συνέστησε στην Ελληνική Κυβέρνηση να τον «μαζέψει», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Ελλάδος στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Υπάρχει εκεί (στην Ελλάδα) ένα κακομαθημένο και παιδί και ρατσιστής παράλληλα. Έγιναν αιχμάλωτοι των ρατσιστών της Ευρώπης. Σε όλη την ήπειρο η κατάσταση είναι ίδια. Ο υπουργός Άμυνας είναι πρόεδρος ενός ρατσιστικού κόμματος. Μέσα σε μία ώρα από την Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό ήρθε μήνυμα. “Εμείς πλέον δεν προβαίνουμε σε καμία δήλωση”, είπε. Έστειλαν μήνυμα και στον Πρωθυπουργό μας. Εμείς δεν είμαστε η πλευρά που το παρατραβάμε, αλλά ας το μαζέψουν αυτό το κακομαθημένο. Τσάμπα μιλάει. Διεξάγονται διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ μας. Για το FIR, για τα νησιά κλπ. Υπάρχει ένας μηχανισμός. Είχαν ξεκινήσει πριν από εμάς. Από την πρώτη κρίση των Ιμίων και μετά ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Πριν από εμάς είχαν γίνει 7 γύροι συνομιλιών ήδη», ανέφερε ο Τσαβούσογλου στην εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε αποστομωτική απάντηση στην ανοίκεια επίθεση που δέχθηκε από την Άγκυρα, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει και αντίδραση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.



Πηγή : ant1iwo.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου