Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Περίεργη προκήρυξη αντιεξουσιαστών έχει ενεργοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


 Έκτακτες διαταγές για αυξημένη επιτήρηση και μέτρα αυτοπροστασίας διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, έπειτα από μια περίεργη προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του Αντιεξουσιαστικού χώρου και βρίθει απειλών για τους Αστυνομικούς.

Η προκήρυξη που υπογράφεται από την ομάδα “Πρωτοβουλία από τον Οχετό”, εξαπολύει ευθείες απειλές στους Αστυνομικούς με αφορμή το- υπό διερεύνηση- περιστατικό του Α/Τ Ομονοίας, όπου φέρονται αστυνομικοί να φέρθηκαν με τρόπο εξευτελιστικό σε παιδιά μεταναστών.

Μάλιστα η φράση που προβλημάτισε τους Αστυνομικούς ήταν η εξής: “Μετά από ένα μήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου, τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι άξιοι να μην τους αναγνωρίζουν ούτε οι μάνες τους όταν θα βρωμίζουν τα νεκροκρέβατα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.”

Έπειτα από ανάλυση του συγκεκριμένου κειμένου από ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εχει πολλές ομοιότητες με την προκήρυξη που είχε ακολουθήσει την δολοφονία Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, γνωστός με το προσωνύμιο “Χαμπίμπι”.

Για το λόγο αυτό και επειδή το συγκεκριμένο κείμενο δεν κρίνεται ως “κενό γραμμα” αλλά ως ένα σοβαρό κείμενο που μάλλον εκπορεύεται από τους ένοπλους, που ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονία του “Χαμπίμπι”, άμεσα διαβιβάστηκαν διαταγές στις Αστυνομικές υπηρεσίες αιχμής, να εφιστήσουν την προσοχή στους Αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο, ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και να λαμβάνουν πάντα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα θα εκδοθεί νέα διαταγή, αυτή τη φορά απόρρητη, ώστε να διαβιβαστεί στους προϊσταμένους υπηρεσιών αιχμής, των οποίων οι υπηρετούντες συμμετέχουν σε έρευνες, περιπολίες κλπ.

Στη απόρρητη διαταγή θα συγκεκριμενοποιηθούν οι απειλές που είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν οι μάχιμοι αστυνομικοί το είδος των επιθέσεων που είναι πιθανό να δεχθούν και βέβαια τους τρόπους αντίδρασης.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου