Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία είναι ένα ασταθές καθεστωτικό επικίνδυνο Ισλαμικό κράτος



Σε χιλιάδες συλλήψεις στρατιωτικών και ξήλωμα δικαστικών προχωράει ο Ερντογάν, που έχει ανακτήσει τον έλεγχο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος . 

Η Τουρκία μετράει περισσότερους από 260 οι νεκρούς και περισσότερους από 1.400 τραυματίες από τις συγκρούσεις, ενώ οι αγριότητες που εξελίσσονται είναι σήμα κατατεθέν ενός ισλαμικού καθεστωτικού κράτους με χειρότερη αγριότητα η δολοφονία στρατιώτη από το πλήθος στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου που τον αποκεφάλισαν.

Οι συλληφθέντες στρατιωτικοί είναι περίπου 3.000, ενώ 2.745 είναι οι δικαστικοί που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών.

Στη βάση του επέστρεψε και το πολεμικό πλοίο, στο οποίο οι στασιαστές κρατούσαν όμηρο τον ναύαρχο Κιοσέλε, αρχηγό του τουρκικού Στόλου.

Με την κατηγορία της «προδοσίας» συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή του Μαρμαρά έχει κλείσει για όλες τις πολιτικές πτήσεις έως τις 21:05 ώρα Ελλάδας, ενώ, οι τουρκικές ναυτικές αρχές ξανάνοιξαν τα Στενά του Βοσπόρου για τη διέλευση των δεξαμενόπλοιων.

Στην άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης έκανε λόγο για μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, ενώ ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν το κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ενώπιον των βουλευτών ότι σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν «όχι» στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, κρατώντας τουρκικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Από την πλευρά του, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Γκιουλέν καταδίκασε κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε αυτή, ενώ, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι δήλωσε πως δεν έχει λάβει οποιοδήποτε αίτημα για έκδοσή του.

Με μήνυμά της στο Twitter, η τουρκική προεδρία υποστηρίζει πως νέα απόπειρα πραξικοπήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, και καλεί τους Τούρκους να παραμείνουν στους δρόμους.

Το χθεσινό πραξικόπημα δείχνει ότι η Τουρκία είναι ένα ασταθές καθεστωτικό επικίνδυνο κράτος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου