Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Γιατί οι ισλαμιστές χτυπούν συνεχώς τη Γαλλία; 5 απαντήσεις




Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε 18 μήνες στη Γαλλία. Γιατί αυτή η εμμονή των ισλαμιστών τρομοκρατών με τη Γαλλία; Το clarionproject.org επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση παρουσιάζοντας
πέντε λόγους που κάνουν τη Γαλλία συνεχώς στόχο.

1. Η Γαλλία συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ οδήγησε τη χώρα του σε αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού κράτους. Ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη να που συμμετείχε στους βομβαρδισμούς κατά του ISIS.Επίσης έχει ηγετικό ρόλο κατά των ισλαμιστών στη Βόρεια Αφρική.
Το Ισλαμικό Κράτος απαντά με βία σ΄ όσους το πολεμούν και θέλει να  πείσει τον άμαχο πληθυσμό της Γαλλίας ότι ο τρομοκρατικός “πόλεμος “ γίνεται λόγω της  γαλλικής εξωτερικής πολιτικής.

 2. Η Γαλλία έχει χαρακτηρίσει την  ισλαμιστική ιδεολογία, επικίνδυνη.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls δήλωσε μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο Γάλλος πρέσβης στην Αμερική διευκρίνισε στη συνέχεια,λέγοντας ότι: «Είμαστε σε πόλεμο με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή το Ισλάμ εκτρέφει ριζοσπαστισμό, ο οποίος είναι αρκετά επικίνδυνος για όλους”.

Δεν είναι μόνο η Γαλλία που χαρακτηρίζει πρόβλημα,το ριζοσπαστικό Ισλάμ  αλλά οι γαλλικές αρχές παίρνουν δραστικά μέτρα ενάντια στην ιδεολογία των ισλαμιστών στο εσωτερικό της Γαλλίας.Όχι μόνο εναντίον ομάδων όπως η Αλ-Κάιντα και το ISIS, αλλά επίσης, σε ομάδες, όπως η μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία προωθεί την ιδεολογία του ισλαμισμού που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό.

 3. Η Γαλλία επιδιώκει να ενσωματώσει τους μουσουλμάνους με βάση τις δικές τους αξίες

Ο πρωθυπουργός Manuel Valls δήλωσε ρητά: «Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο του Ισλάμ, που να είναι πλήρως ενσωματωμένο, πλήρως συμβατό με τις αξίες της Δημοκρατίας.”
Αυτό είναι ανάθεμα για το ISIS, δεδομένου ότι δεν μπορεί να ανεχθεί ότι το  Ισλάμ μπορεί να  λειτουργεί ειρηνικά μέσα σε μια ευρύτερη κοινωνία της δύσης .

 4. Η Γαλλία αντιπροσωπεύει τις αξίες του Διαφωτισμού και του δυτικού πολιτισμού.

Η Γαλλία είναι ταυτισμένη με τον  διαφωτισμό και είναι η “μητέρα” όλων σχεδόν των  σύγχρονων ιδεών που έχουν να κάνουν με  την ιθαγένεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα,το διαχωρισμό θρησκείας και κράτους κλπ.
Για έναν φανατικό ισλαμιστή έχει ιδιαότερο συμβολισμό, μια επίθεση στη Γαλλία. Είναι μια επίθεση στις ιδέες της Ευρώπης.

5. Το Ισλαμικό Κράτος έχει εμμονή με την ιστορία και την τιμή.

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα με μακρά ιστορία. Το ισλαμικό κράτος έχει μίσος κατά της Γαλλία και της Ευρώπης βέβαια είναι το αποικιακό παρελθόν .

Το ISIS κατηγορεί  τη Γαλλία,για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την κατάργηση του Χαλιφάτου μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γαλλία ήταν μία από τις πρωτοπόρες χώρες που συμμετείχαν στις σταυροφορίες του 11ου αιώνα. Ήταν η Γαλλία επίσης η χώρα που σταμάτησε τις ορδές του Ισλαμικού Χαλιφάτου  στην Ευρώπη στη μάχη της Tours.



Πηγή : militaire.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου