Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που επιβεβαιώνει την παρέμβαση Πολάκη



ΝΔ: «Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» - ΠΑΣΟΚ: «Οι αθλιότητες πρέπει να σταματήσουν»

Πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που επιβεβαιώνει την πρωτοφανή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φέρνει στη δημοσιότητα Το Βήμα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για διορισμό 400 νοσηλευτών».

Το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με 34 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτουν ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, και τρεις του ΠΑΣΟΚ να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα. 

Συγκεκριμένα, με το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ (φωτό) το Βήμα δίνει συνέχεια στην υπόθεση παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο διαγωνισμό για το διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το πρωτοκολλημένο έγγραφο (αριθμ. 744) έχει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2016 και στο λακωνικό του κείμενο αναφέρεται: 

«Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Σύμφωνα με το Βήμα, η ίδια παράτυπη διαδικασία ακολουθήθηκε και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους. Χωρίς δηλαδή, να έχουν υπογραφεί. 


ΝΔ: «Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ υπό τον τομεάρχη Υγείας Χρήστο Κέλλα. 


«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων, βρέθηκαν "ως δια μαγείας" από την επιτροπή αξιολόγησης, στο γραφείο του Υπουργού. Δεν θα επιτρέψουμε ο δημόσιος τομέας να γίνει off shore της ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία -αντί της ελπίδας που υποσχέθηκε - , με τις μεθόδους της γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Τους τόνους γύρω από την υπόθεση Πολάκη ανεβάζει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Βασίλη Κεγκέρογλου να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. 

«Θεωρούμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, και αν υπάρχουν, να αποδοθούν ευθύνες... Οι αθλιότητες πρέπει να σταματήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Βροχή ενστάσεων» και παραδοχή 

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή ενστάσεων από τους γιατρούς ήταν η Παρασκευή 15 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη για 72 θέσεις γιατρών έχουν υποβληθεί 52 ενστάσεις.

Ο υπουργός Υγείας είχε παραδεχθεί στον ΣΚΑΪ ότι έγιναν αλλαγές λόγω λαθών στη μοριοδότηση, ωστόσο είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ «συστατικό κομμάτι της κόπρου του Αυγεία.» 




Πηγή: skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου