Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε το πρόβλημα σε ευκαιρία ανανέωσης



«Δεν θέλω να κάνω τον εισαγγελέα, ούτε να κατηγορήσω προσωπικά κανέναν. Ενδεχομένως να υπήρχε μια πορεία κάποιων ετών κατά την οποία είχαν υιοθετηθεί ορισμένες πρακτικές σαν κι αυτές, πράγμα το οποίο οδήγησε να πιστέψουν ορισμένοι πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι σχεδόν πολιτικό έθιμο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που ακολούθησαν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με πιο πρόσφατη την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου από τη θέση του πολιτικού γραμματέα του κόμματος και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως όλες οι εικόνες από το συνέδριο το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε και το γεγονός ότι δεν έγινε ψηφοφορία για την εκλογή είτε των συνέδρων, είτε των μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ είναι προβλήματα που «δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί».

«Όταν ασκείς κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είσαι εντάξει με τα του οίκου σου» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή, όχι μόνο σε επίπεδο νεολαίας αλλά και σε επίπεδο κόμματος και ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν ισχυρίζεται κανείς πως όλα όσα έχουν γίνει στην ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος, ούτε ότι τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ σε πολύ μεγάλη κλίμακα είναι προβληματικά. Λέμε όμως ότι αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι το ζητούμενο για μας δεν είναι να είναι η ΟΝΝΕΔ άπλα και μόνο ένας κομματικός μηχανισμός άλλα μια ομάδα ανθρώπων που θα είναι όχι μόνο νέοι στην ηλικία αλλά και στις ιδέες» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.

Η ΟΝΝΕΔ έχει την αυτονομία της και πρέπει να την κρατήσει, πρόσθεσε, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να βρίσκεται πάντα «ένα βήμα μπροστά από το κόμμα», με νεανικές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Αναφερόμενος στη παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου είπε: «Ο ίδιος μίλησε, δεν μου αρέσει από τη φύση μου να παριστάνω τον εισαγγελέα, στόχος μας είναι τώρα να περάσουμε στην επόμενη σελίδα και να γίνει η ΝΔ μια νέα αξιόπιστη λύση».

Στην ερώτηση αν όλα όσα συνέβησαν έβλαψαν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι βλάπτει περισσότερο». Επισήμανε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε ένα πρόβλημα σε μια ευκαιρία ανανέωσης και ότι κάνει πράξη το σύνθημα «όλα από την αρχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε, ο κύκλος του λαϊκισμού πρέπει να κλείσει και όποιοι διαδεχθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δηλαδή που θέλουμε να τον διαδεχθούμε, πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι χωρίς τρωτά τα οποία θα δημιουργούν καχυποψία στην κοινή γνώμη» συνέχισε.

Επόμενος σταθμός, σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη, είναι το συνέδριο του κόμματος όπου «θα υιοθετηθούν μια σειρά από καταστατικές αλλαγές που θα επιχειρήσουν να κάνουν το κόμμα πιο ανοιχτό».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκληθεί ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος, είπε ότι εκτιμά πως «τα πράγματα θα προχωρήσουν ομαλά», όπως φάνηκε και από μια σειρά τοποθετήσεις συναδέλφων βουλευτών.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου