Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Το αναμένουμε συμφωνία κ. Γεροβασίλη σημαίνει θα ξεσκίσουμε τον ελληνικό λαό



Η κυρία Γεροβασίλη έκανε τις δηλώσεις τις, διάβασε το χαρτάκι της είπε το παραμύθι της αλλά αυτό το παραμύθι έχει τον ίδιο δράκο που είχε και το 2015 και καλούμαστε οι πολίτες να πληρώσουμε την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να βοηθήσει την χώρα.

Υποτίθεται ότι έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί το email Χαρδούβελη ήταν επονείδιστο με 900 εκατ. ευρώ και εάν χρειαστεί άλλα 700 εκατ. ευρώ σύνολο 1,5 δις ευρώ , τώρα η περήφανη διαπραγμάτευση που μας παραμύθιαζε η κυβέρνηση ότι θα κάνει μας κόστισε 9 δις ευρώ.

Η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη δείχνει ότι δεν έχουν συναίσθηση των όσων κάνουν νομίζοντας ότι αυτά τα μέτρα θα περάσουν αλλά είναι γελασμένοι.

Είπε λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη θέλωντας να περάσει στον ελληνικό λαό ότι τα έχουν καταφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το EUROGROUP, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.
Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος. Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου