Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μπαλτάκος: Με τον Μητσοτάκη, η ΝΔ έγινε… Ποτάμι. Δημιουργούμε δεξιό κόμμα



Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τάκης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο γνωστός νομικός και επί πολλές δεκαετίες στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαίωσε ότι πρωταγωνιστεί στιε διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος, στον χώρο της Δεξιάς, και επεσήμανε με νόημα ότι, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, η Νέα Δημοκρατία ασπάζεται τις ιδέες του Ποταμιού, δηλαδή… το μηδέν.

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αξιοποιηθούν στο καινούριο εγχείρημα εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην κατηγορηθούν για αποστασία, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στους Γιώργο Καρατζαφέρη και Φαήλο Κρανιδιώτη, ως προσωπικότητες που θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον Τάκη Μπαλτάκο, το νέο κόμμα θα είναι “καθαρά Δεξιό, και όχι Κεντροδεξιό”, σε ρόλο αντίστοιχο κομμάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ δεν απέκλεισε να λειτουργήσει στο μέλλον ως κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τάκης Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το σενάριο της δραχμής για το μέλλον της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα το αποφασίσουν οι Έλληνες πολιτικοί, αλλά θα μας σπρώξουν σε μια τέτοια εξέλιξη οι Γερμανοί.


Πηγή : ysterografa.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου