Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Συλλήψεις και πυροβολισμοί



Πυροβόλησαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο - Πληροφορίες ότι ο άνδρας μετέφερε εκρηκτικά σε σακίδιο - Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση στην περιοχή Σκάρμπεκ

Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, με την σύλληψη ενός υπόπτου στην περιοχή Σκάρμπεκ όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Η κινητοποίηση των βελγικών αστυνομικών δυνάμεων ήταν δυναμική, με δεκάδες ανδρών να έχουν αποκλείσει περιοχή κοντά στην πλατεία Meiser, δίνοντας εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» και συνελήφθη.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης το βελγικό δίκτυο lacapitale.be ανήρτησε βίντεο από την ώρα της σύλληψης του υπόπτου με τους άνδρες της αστυνομίας να τον σέρνουν από τα χέρια, διευκρινίζοντας πως έχει τραυματιστεί στο πόδι από αστυνομικά πυρά.






Σύμφωνα με βελγικά δίκτυα ο ύποπτος που συνελήφθη λέγεται Μοχάμεντ Αμπρίνι και εικάζεται πως ήταν εκείνος που μετέφερε με το όχημά του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο Βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας κατά την επιχείρηση των βελγικών αρχών συνελήφθησαν πέραν του Αμπρίνι και άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι σχετίζονται με το δίκτυο που εξαρθρώθηκε στην περιοχή Argenteuil της Γαλλίας. 

Εντούτοις, υπάρχουν αναφορές, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, που επισημαίνουν ότι ο συλληφθείς δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία κι πως βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου με την επτάχρονη κόρη του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τον πατέρα της. Μάλιστα, λέγεται πως ο άνδρας δεν υπάκουσε στις εντολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων να αφαιρέσει το πανωφόρι του, καθώς δεν γνώριζε τη γλώσσα. 

Ο δήμαρχος της πόλης Σκάρμπεκ, Μπερνάρ Κλερφαί, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του υπόπτου, προσθέτοντας ότι έφερε τσάντα στην οποία βρέθηκαν εκρηκτικά, ενώ πρόσθεσε πως σημειώθηκαν μικρές εκρήξεις που συνδέονται με το έργο των ειδικών πυροτεχνουργών. 


Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε πως ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, του οποίου ίχνη DNA βρέθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν, όπου εισέβαλαν οι τζιχαντιστές. 

Νωρίτερα, κάτοικος της περιοχής ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών να πλησιάζει στάση λεωφορείου.

Την ίδια στιγμή, φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από δεύτερο κάτοικο της περιοχής αποτύπωνε το ρομπότ να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος σε στάση λεωφορείου. 

Η βελγική αστυνομία είχε ζητήσει από τον άνδρα να αφαιρέσει το πανωφόρι του και να ανοίξει το σακίδιό του, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι άνδρες των τοπικών αρχών να πυροβολήσουν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.








Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου