Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο γιατρός-μαϊμού με τη Φεράρι




Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 58χρονος Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος υπηρετούσε επι σειρά ετών ως διευθυντής του νοσοκομείου Σκύρου έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Ο Καστάνης παραδόθηκε, χτες το βράδυ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», απο τις Αρχές των ΗΠΑ στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol.

Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στη χώρα μας.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000. Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. 

Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου