Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Καρφιά» μεταξύ Βρούτση και Κατρούγκαλου για την ελληνικότητα του ασφαλιστικού



Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν συνταχθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, αλλά από γάλλους τεχνοκράτες, προκαλώντας την απάντηση του υπουργού Εργασίας.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο νυν υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν συνταχθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, αλλά από γάλλους τεχνοκράτες, επικαλούμενος δηλώσεις των υπαλλήλων.

Ο κ. Βρούτσης άφησε αιχμές για υποκρισία της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισχυρίζονται ότι τα σχέδιά τους είναι ελληνικής έμπνευσης και γραφής, και υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι έφερνε νόμους γραμμένους στα αγγλικά.

Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι πλέον έχουμε επιστρέψει στην εποχή του σκοταδισμού, όταν δεν ξέραμε ποιες είναι οι συντάξεις και ποιοι οι συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση σταμάτησε τα προγράμματα καταγραφής και παρακολούθησης ΗΛΙΟΣ και ΕΡΓΑΝΗ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος σχολίασε δηκτικά ότι ο κ. Βρούσης κρίνει «εξ ίδιων τα αλλότρια» και για αυτό το λόγο ισχυρίζεται ότι «το σχέδιο μας» για ασφαλιστική μεταρρύθμιση γράφτηκε από τους δανειστές.

«Γι' αυτό είναι τόσο σκληρή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς: Έχουν βαθύτατες διαφωνίες με τον εαυτό τους, κατά τον κ. Βρούτση», συμπλήρωσε σκωπτικά ο υπουργός Εργασίας.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου