Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σπίρτζης: Μετά τα κανάλια σειρά έχουν τα ραδιόφωνα




Ο υπουργός είπε πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων - Τόνισε πως η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων

Μετά τις τηλεοπτικές άδειες «μπαίνει στις ράγες» και ο ραδιοφωνικός χάρτης, όπως υποστήριξε με νέες του δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ για να καταθέσει τις προτάσεις της για τον χάρτη συχνοτήτων των ραδιοφώνων».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων», επισημαίνοντας πως «τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια».

«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.  Τέσσερις οι άδειες , προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες», είπε και σημείωσε: «Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».



Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου