Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Επιτέλους η Ν.Δ. δια στόματος Κυριάκου δηλώνει έτοιμη για εκλογές όποτε και εάν γίνουν




Κώστας Βουκελάτος

Η αναφορά το βράδυ της Δευτέρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η Νέα Δημοκρατία, όποτε και να γίνουν εκλογές και έτοιμη θα είναι και θα κερδίσει έχει ιδιαίτερη σημασία  σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, καθώς στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχει ασάφεια και ρευστότητα.

 Η δήλωση του πρόεδρου της Ν.Δ. έχει ως εξής : «Ας κάνουν εκλογές όποτε νομίζουν, είτε σε ένα μήνα, είτε σε δύο μήνες, είτε σε δύο χρόνια. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα κερδίσουμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ειδικά μετά και την επικείμενη διάλυση του χρηματιστηρίου , καθώς οι ξένοι επενδυτές αισθάνονται ανασφαλείς, παρατηρώντας το κλίμα έντονης εκλογολογίας που διαμορφώνεται, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές, ότι όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη, δίνοντας μήνυμα ότι η χώρα έχει αξιωματική αντιπολίτευση έτοιμη να κυβερνήσει και ας μην έχει μετακομίσει πρώτα όπως φαινόταν ως προτεραιότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψη του στην Λέσβο η μάλλον στην Μυτιλήνη - Λέσβο για να μην μπερδευτεί ο Τσίπρας, έδειξε ότι είναι παρών η αξιωματική αντιπολίτευση και στο  ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό για να  ενισχυθεί η εικόνας του υπεύθυνου κόμματος που κινείται θεσμικά και όχι ανεύθυνα υπέρ της χώρας και της Ευρώπης.

Η χώρα καταρρέει σε όλα τα επίπεδα και οι δηλώσεις των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για το μέλλον της χώρας κάνουν τα πράγματα χειρότερα, επιβάλλεται η χώρα να έχει αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τις τύχες της  όποτε χρειαστεί και όπως δείχνουν τα πράγματα χρειάζεται άμεσα αλλαγή και απομάκρυνση της επικίνδυνης κυβέρνησης Τσίπρα.

Το θέμα του μεταναστευτικού είναι πάρα πολύ σοβαρό και για τον λόγω αυτό οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Ν.Δ. δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες να μην απομονωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και πάλι την ενεργή δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορα της χώρας αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε. «Το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. που έθεσε και θέμα άμεσης εμπλοκής της Ε.Ε. στην προστασία των ελληνικών συνόρων.

 Ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη θέση θα αναπτύξει και στη Σύνοδο του ΕΛΚ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αλλά και στο πρόγευμα που θα παραθέσει στους πρέσβεις των κρατών – μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα, όπου και θα σημειώσει και αυτό που είπε και χθες στη Μυτιλήνη, ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη στη φύλαξη των συνόρων της, αφού τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας στέλνοντας και ένα μήνυμα στο Ερντογάν.

 «Η παρουσία του Frontex είναι απαραίτητη. Πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Η δε μετεξέλιξη του Frontex σε μια ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, θα είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου, επιτέλους, η Ευρώπη –και όχι μόνο η Ελλάδα– να μπορέσει να φυλάξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έδειξε ότι όταν ασχολούνται με σοβαρά προβλήματα σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν λύσεις και τα μηνύματα λαμβάνονται από τους εταίρους σωστά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου