Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Βούτσης: Δημοσιοποίηση πόθεν έσχες δικαστικών και δημοσιογράφων



Την πρότασή του για δημόσια ανάρτηση των πόθεν έσχες των φορέων και των τριών εξουσιών, καθώς και των «δημοσιολογούντων», επανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη συζήτηση των αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι σωστό να είναι αναρτημένα μόνο τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων» και επισημαίνοντας ότι δημοσιογράφοι και εκδότες καταθέτουν πόθεν έσχες, όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται με προμήθειες.

Ο Ν. Βούτσης αναγνώρισε παράλληλα πως είναι γενική συνείδηση ότι «δεν υπάρχει κάλυψη στον έλεγχο του πόθεν».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ακόμα την πρόθεση τμήμα του προϋπολογισμού της Βουλής να διατίθεται για χρηματοδότηση οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης που ασχολούνται με τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής αφορούν την ενσωμάτωση των ειδικών κανονισμών στο κύριο τμήμα, τη διευθέτηση της εκκρεμότητας με τους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου της Βουλής, όπως και τη σταδιακή κατάργηση άνω των 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων της Βουλής και πρώην αρχηγών κομμάτων. Οι αλλαγές έγιναν δεκτές με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς μόνο η Χ.Α. ψήφισε «παρών» χαρακτηρίζοντάς τις «άτολμες».



Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου