Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πώς οργανώθηκε η επίθεση των κουκουλοφόρων στον Οικονόμου στα Εξάρχεια: Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ



Δέκα λεπτά μετά την άφιξή του στο εστιατόριο δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πριν την καταδρομική ενέργεια υπήρξε κατόπτευση του χώρου από τους δράστες, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσα σε 10 λεπτά και χτύπησαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Όλοι οι δράστες φορούσαν μαύρα χειρουργικά γάντια, κουκούλες και κράνη. Η επίθεση διήρκεσε περίπου 3-4 λεπτά. Αν και οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστήματος, που καταγράφεται η έξοδός τους, ευελπιστώντας στο ενδεχόμενο ταυτοποίησης προσώπων. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και από τον αστυνομικό συνοδό του βουλευτή, που είχε εντολές να παραμείνει στο πολιτικό γραφείο.

Οι δράστες, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι οι ίδιοι με αυτούς που επιτέθηκαν εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη τον περασμένο Οκτώβρη και του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη τον περασμένο Απρίλιο.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται νέες ενέδρες σε πολιτικούς και αστυνομικούς στα Εξάρχεια. Για το λόγο αυτό η ηγεσία του Σώματος σχεδιάζει αντίμετρα που περιλαμβάνουν δυναμικότερο αστυνομικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συλλήψεις κουκουλοφόρων, σε μία προσπάθεια «ανακατάληψης» των Εξαρχείων.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας παραδέχθηκε ότι υπάρχει «άβατο» στα Εξάρχεια:

«Δεν θέλω να μειώσω το πρόβλημα, θέλω να το βάλω στη διάσταση του την πραγματική. Υπάρχουν επομένως περιοχές, στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου, υπάρχει μορφή αποκλεισμού ανθρώπων, που δεν μπορούν ελεύθερα να κυκλοφορήσουν και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ναι, υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιοδήποτε έχει μια δημόσια θέση ή κάποιοι που κυκλοφορούν εκεί μέσα και δεν συμφωνούν οι απόψεις τους. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες περιοχές που σας ανέφερα»



Αλέξανδρος Καλαφάτης
Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου