Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άμεση ανάγκη για χρήματα από το «Χαμόγελο του Παιδιού»- Δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους!



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 22.573,76 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία κινητών ιατρικών μονάδων, οχημάτων επέμβασης και άλλων αυτοκινητών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των παιδιών αλλά και παραπάνω από 40.000 σε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που διαθέτει.


Σε απόγνωση βρίσκονται πολλά ιδρύματα που στηρίζονται σε δωρεές καθώς το κράτος είναι όχι μόνο παντελώς ανύπαρκτο σε αυτά τα θέματα αλλά και δεν προνοεί τουλάχιστον ώστε να έχουν μειωμένους φόρους...

Έτσι, το "Χαμόγελο του Παιδιού" πρέπει να πληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ ύψους άνω των 60.000 ευρώ και κάνει έκκληση για στήριξη.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας είναι:

- των εξειδικευμένων Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα) που δρουν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β.

- των οχημάτων άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

- των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής που δρουν σε συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

- των οχημάτων που καθημερινά μεταφέρουν τα 390 παιδιά από τα 14 σπίτια του οργανισμού στα σχολεία τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει πάντα και ο ΕΝΦΙΑ που δεν εξαιρεί κανέναν από την "δαγκάνα" του. Ούτε καν ιδρύματα που κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν δημόσιες δομές. Έτσι, το "Χαμόγελο του Παιδιού" μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 43.240,09 ευρώ που αντιστοιχεί στον ΕΝΦΙΑ για τη λειτουργία:

- των σπιτιών που μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, που βρίσκονται εκεί κατόπιν εισαγγελικών εντολών.

- των σπιτιών που ζουν τα ενήλικα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του οργανισμού και πλέον ανοίγουν τα «φτερά» τους, σπουδάζοντας, δουλεύοντας, προχωρώντας στην ενήλικη ζωή τους.

- των σπιτιών που φιλοξενούνται οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συνολικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβληθούν 65.777,85 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ καθώς παράλληλα θα πρέπει να πληρωθεί -όπως κάθε μήνα- πλήθος φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται χωρίς καμία ελάφρυνση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κάθε 1 ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 390 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας!

Η έκκληση αναφέρει ως εκ τούτου:
Εδώ και 20 χρόνια οι υποστηρικτές και φίλοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν γνωρίσει, στηρίξει, συμμετέχει και εμπιστευτεί το έργο του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη στήριξη του κόσμου έχει καταφέρει να διατηρήσει, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, τις απαραίτητες δράσεις για κάθε παιδί που έχει ανάγκη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μόνο μαζί με τη στήριξη του κόσμου θα μπορέσει να ξεπεράσει μία ακόμα δυσκολία και να εξασφαλίσει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για κάθε παιδί!

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

- στέλνοντας ένα μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (χρέωση 2,46€ ανά sms)

- κάνοντας μία κλήση στο 14545 από σταθερό (χρέωση 2,28€ ανά κλήση) ή κινητό (χρέωση 2,46€ ανά κλήση)

- κάνοντας μια δωρεά σε κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού (http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas )




της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου