Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Παυλόπουλος έγραψε τον επίλογο της κυβέρνησης Καραμανλή



«Για το Δεκέμβριο του 2008 δεν έχω απλά μιλήσει, έχω ψηφίσει, δικαιολογώντας τη μη ψήφο μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε» τόνισε - Δριμεία επίθεση κατά του Σπίρτζη - Τι λέει για το άβατο των Εξαρχείων 

«Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε το Δεκέμβρη του 2008» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσει. «Για το Δεκέμβριο του 2008 δεν έχω απλά μιλήσει, έχω ψηφίσει, δικαιολογώντας τη μη ψήφο μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε. Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό  ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Για τις φήμες περί παρέμβασης Καραμανλή: Ό,τι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια, όχι μέσω κύκλων

Σχολιάζοντας μάλιστα τις φήμες για παρέμβαση του πρώην προέδρου, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει φιλοβασιλικό κόμμα στηρίζοντας εμμέσως την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μειμαράκη για την προεδρία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για τη μάχη της ηγεσίας ό,τι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια όχι μέσω κύκλων.

«Γίνεται πολλή φασαρία, πράγμα που από μόνο του δείχνει την ίδια την παθογένεια του κόμματος» συνέχισε και κάλεσε του πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, «γιατί χρειαζόμαστε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση». 

«Η Νέα Δημοκρατία θέλω να εκπροσωπήσει το 40% του “ναι” και να εκφράσει την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και την "άλλη" Ελλάδα που δημιουργεί παρά την κρίση» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος, εξηγώντας ότι η Συγγρού χρειάζεται «reboot». 

«Δεν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία αξεσουάρ του κ. Τσίπρα να υπερψηφίζει όταν κινδυνεύει να χάσει η Κυβέρνηση την πλειοψηφία. Δυο μήνες μετά τις εκλογές όλοι έχουν την αντίληψη ότι η χώρα πάει στην λάθος κατεύθυνση. Ζητώ από τους πολίτες να σκεφτούν ποια είναι τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο επόμενος πρωθυπουργός. Πρέπει να τον σκεφτούν να κάθεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και με την ελληνική σημαία μπροστά να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα» σημείωσε. 

Επίθεση κατά του Σπίρτζη: Τόση αγάπη για την καρέκλα - Δεν έχει το θάρρος να παραιτηθεί 

Την ίδια ώρα έστρεψε τα βέλη του και κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για «υπουργό υποκριτή που δεν έχει το θάρρος αν διαφωνεί να παραιτηθεί. Τόση αγάπη για την καρέκλα» σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές. 

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας Κυβέρνησης που δεν ξέρει που πατάει και δεν έχει το θάρρος όταν διαφωνεί με μια πολιτική να παραιτείται» συμπλήρωσε και συνέχισε: 

«Είχα συνεργαστεί με τον κ. Σπίρτζη, ως Πρόεδρος που ήταν τότε του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ στις επιστολές που του είχα αποστείλει για να δούμε τους μηχανικούς που προσφέρουν και ιδιωτικό έργο.  Ήταν πολύ καλός στο να προστατεύει τα συμφέροντα της συντεχνίας του και να διαιωνίζει την παλαιοπασοκική λογική». 

«Η ιστορία με το άβατο των Εξαρχείων πρέπει να τελειώνει» 

Επανερχόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια από κουκουλοφόρους ενώ γευμάτιζε σε εστιατόριο της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστικά στοιχεία, σχέση που όπως είπε «επιβεβαιώνεται  με την υπόθεση του κ. Λάμπρου, o οποίος παραμένει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των τρομοκρατών». «Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια luben Αριστερά των καφενείων και του φραπέ και όχι των αγώνων». 

Αναφερόμενος στην πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι ικανοποιεί μικρά ρουσφέτια που βρίσκονταν στα συρτάρια των υπουργείων ενώ την ίδια ώρα νομοθετεί με διαδικασίες εξπρές,  χωρίς να υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

«Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, χτίζεται ένα στυγνό κομματικό κράτος. Η Κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας» κατέληξε. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου