Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινά η δίκη για τα 'μαύρα ταμεία' της Siemens



Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη δίκη


Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη δίκη για τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και της θυγατρικής Siemens Hellas, που βαρύνονται με τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Πριν καν όμως την έναρξή της, η δίκη αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο αριθμών ζητημάτων προς επίλυση. Αρχικά, ο μεγάλος αριθμός των παραγόντων της δίκης - αναμένεται να ξεπεράσει τους 120- καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην αίθουσα περιορισμένης χωρητικότητας, στην οποία εχει προσδιοριστεί.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμη δεν έχουν μεταφραστεί τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας στα γερμανικά, προκειμένου -όπως απαιτείται- να ενημερωθούν και οι 14 κατηγορούμενοι Γερμανοί υπήκοοι.

Μεγάλος απών, πάντως, από τη δίκη αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο και θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του.

Το παρών, επίσης, δε θα δώσει ο Χρήστος Καραβέλας, πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, ο οποίος παραμένει άφαντος από το 2009 και καταζητείται από τις δικαστικές αρχές. Το ίδιο ισχύει και για τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη, Φάνη Λυγινό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου